Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nationalbanken: Ejendomsselskaber er presset af høje renter

28/11 08:57

Kreditinstitutternes udlån til ejendomsselskaber er steget de seneste år, og højere renter øger risikoen for at presse priserne ned på erhvervsejendomme.

Det skriver Nationalbanken i sin rapport om finansiel stabilitet.

- Jo længere udlånsrenterne forbliver på et højere niveau, des længere fastholdes presset på låntagerne, hvoraf flere vil opleve problemer, der kan føre til tab i de danske kreditinstitutter, konkluderer Nationalbanken.

Det gælder blandt andet for erhvervsejendomsmarkedet, hvor stigende renter har øget selskabernes finansielle omkostning og risikoen for prisfald på ejendomme, der er stillet i sikkerhed for lån.

- Flere ejendomsselskaber er allerede presset af de højere renter, og flere vil blive udfordret, hvis indtjeningen falder yderligere. Det kan for eksempel være tilfældet, hvis aktiviteten i økonomien tager af og efterspørgslen efter at leje ejendomme falder, lyder det fra Peter E. Storgaard.

.\\˙ MarketWire