Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tunge tyske delstater oplevede klart faldende inflation i november

29/11 10:10

Det tikker onsdag ind med forbrugerpristal fra de tyske delstater i november, hvilket til eftermiddag munder ud i et samlet foreløbigt samlet tysk inflationstal for måneden.

Foreløbigt er der kommet tal for blandt andet den mest folkerige tyske delstat, Nordrhein-Westfalen, hvor inflationen i november igen bremsede op.

Forbrugerpriserne faldt på månedsbasis med 0,3 pct. i november sammenlignet med et fald på 0,1 pct. måneden før.

På årsbasis steg forbrugerpriserne med 3,0 pct. sammenlignet med 3,1 pct. i oktober, og der var dermed tale om en afmatning i inflationen på 0,1 pct.point.

Det samlede tyske inflationstal kommer klokken 14 og ventes at vise et dyk i inflationen til 3,5 pct. fra 3,8 pct. i oktober.

Dermed aftog inflationen i Nordrhein-Westfalen mindre, end de samlede forventninger til Tyskland indikerer.

Ifølge Bloomberg News har udviklingen i forbrugerpriserne i Nordrhein-Westfalen ikke afveget mere end 0,45 pct.point fra de nationale forbrugerpriser i de seneste godt 20 år.

Dermed er tallet normalt en god indikator for den samlede udvikling i Europas største økonomi.

Til gengæld var der kraftige fald i inflationen i et par af de andre tunge delstater - Bayern og Baden-Württemberg - der rangerer som nummer to og tre på listen over de mest folkerige delstater.

I Bayern, der har Tysklands tredjestørste by, München, som hovedstad, aftog inflationen således kraftigt til 2,8 pct. fra 3,7 pct. i oktober, mens prisstigningerne i Baden-Württemberg på årsbasis aftog med et helt pct.point til 3,4 pct. i november fra 4,4 pct. i oktober.

Hessen, der er hjemsted for Frankfurt, hvor Den Europæiske Centralbank (ECB) holder til, oplevede en aftagende inflation til 2,9 pct. fra 3,6 pct. i oktober.

Dermed kan noget samlet set også tyde på, at inflationen i Tyskland kan overraske positivt i opgørelsen klokken 14.

Overblik over inflationsudviklingen i de delstater, der har rapporteret tal:

Delstat
Inflation i november (%)
Inflation i oktober (%)
Nordrhein-Westfalen
3,0
3,1
Bayern
2,8
3,7
Baden-Württemberg
3,4
4,4
Hessen
2,9
3,6
Brandenburg
4,1
4,6
Sachsen
3,9
4,5

Kilde: Bloomberg News

.\\˙ MarketWire