Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Medicinalbosser skal stå skoleret: Bernie Sanders vil have redegørelse for medicinpriser

1/12 08:49

Demokrateres formand for det amerikanske Senats sundhedsudvalg, Bernie Sanders, vil vide, hvorfor medicinalfirmaerne skovler penge ind og giver skyhøje lønninger, mens en ud af fire amerikanere ikke har råd til deres receptpligtige medicin.

Det skriver branchemediet Medwatch med henvisning til branchemediet Endponits.

Bernie Sanders har indkaldt topcheferne for Johnson & Johnson, Mercj og Bristol Myers Squibb til under en høring den 25. januar at redegøre for, hvorfor USA betaler verdens højeste priser for receptpligtig medicin.

Bernie Sanders sammenligner ifølge Medwatch blandt andet priserne på virksomhedernes lægemidler med priser i andre lande og påpeger, at Mercks diabetesmedicin Januvia koster 6000 dollar i USA sammenlignet med 900 dollar i Canada og 200 dollar i Frankrig.

Høringen er en del af Bernie Sanders løbende dagsorden for at få sænket priserne på medicin, hvor blandt andet Novo Nordisk topchef, Lars Fruergaard Jørgensen, tidligere i år har stået skoleret i en høring i Senatets sundhedskomité om priserne på insulinprodukter.


.\\˙ MarketWire