Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA: Aktier presses en smule efter solid optur

4/12 16:05

De amerikanske aktier åbner mandag i rødt med et fald på mere end 1 pct. til det teknologitunge Nasdaq-indeks efter en solid fremgang i november.

Samtidig kører de amerikanske renter en smule opad, og senioraktierådgiver Lars Skovgaard Andersen fra Danske Bank vurderer, at der er tale om en form for chillax-moment, hvor man slapper lidt af oven på de kraftige bevægelser opad i både aktie- og obligationskurser i november.

Yderligere henviser han også til, at der kommer nogle meget vigtige datapunkter i løbet af ugen heriblandt fredagens arbejdsmarkedsrapport.

Strateger med et negativt syn på aktiemarkederne har også fået ekstra fokus, siger senioraktierådgiveren, der blandt andet henviser til en strateg fra Bank of America, der har været ude at sige, at 60/40-porteføljen ikke kommer til at have det godt i det nye år.

- Han har været negativ hele tiden, og det samme har Michael Wilson fra Morgan Stanley, og han venter også volatiltet på kort sigt i markedet, siger Lars Skovgaard Andersen, der pointerer, at de får lov at fylde lidt, fordi "vi er kommet meget langt på kort tid".

Starten af december plejer ifølge senioraktierådgiveren heller ikke at være super god, hvor det historisk først er i slutningen af måneden, at aktierne plejer at trække op.

Til sidst henleder han opmærksomheden på, at Meta Platforms administrerende direktør, Mark Zuckerberg, for første gang siden 2021 har været ude at sælge aktier i det sociale medie.

Det lægger pres på aktien i Facebooks moderselskab, der falder 3,1 pct. til 314,95 dollar.

.\\˙ MarketWire