Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens aviser med Ørsted, Novo, Mærsk og CIP

5/12 07:57

BØRSEN

SÆRLIGT LØNLØFT GÆLDER ALLEREDE FRA 2026

SVM-regeringen fremrykker lønløft til offentligt ansatte, hvilket betyder at 200.000 offentligt ansatte får et ekstraordinært lønløft allerede i 2026. Det er særligt de ansatte med skæve vagter der tildeles det største lønløft. (Forside, side 6-7)

PROFESSOR: BEHOV FOR BEDRE REGULERING, HVIS VÆKSTBØRS SKAL BLOMSTRE

Professor Søren Hougaard argumenterer i nyt studie for mere regulering og bedre investorbeskyttelse, hvis First North-markedet skal blive et velfungerende marked for små og mellemstore aktier på lang sigt. (Forside, side 12)

ØRSTED FÅR MILLIARDLÅN TIL HAVVINDPROJEKTER

Ørsted har underskrevet en milliardstor låneaftale med Den Europæiske Investeringsbank. Pengene skal være med til at finansiere en havvindmøllepark i den tyske del af Nordsøen. Der er ifølge Ørsteds kommunikationschef ingen sammenhæng mellem lånet og de udfordringer selskabet står med. (Side 16)

TYSK KRISE ROKKER IKKE DE DANSKE BRINTDRØMME

Den danske drøm om at blive storleverandør af grøn brint til Tyskland blev rystet, da den tyske forfatningsdomstol for et par uger siden fastfrøs en 447 mia. kr. stor pulje til grøn omstilling. Tysklands energiministerium vurderer, at det dog ikke rokker ved grundlaget for en dansk-tysk brintforbindelse. (Side 30)

BERLINGSKE

NOVO NORDISK SKAL AFLEVERE FLERE OPLYSNINGER OM PSYKIATRISKE BIVIRKNINGER

De europæiske lægemiddelmyndigheder har ikke i første omgang fundet en årsagssammenhæng mellem lægemidler som Novo Nordisks vægttabsmedicin Wegovy og alvorlige psykiatriske bivirkninger, men nu beder myndighederne Novo Nordisk og de øvrige medicinalselskaber, som fremstiller medicinen, om yderligere oplysninger. (Side 6)

NYKREDIT TOPCHEF UDPEGET SOM NY FORMAND FOR BANKORGANISATION

Michael Rasmussen, der er koncernchef i Nykredit, er officielt blevet valgt som ny formand i interesseorganisationen Finans Danmark. Han overtager posten efter administrerende direktør i Danske Bank, Carsten Egeriis. (Side 7)

MOFIBO VIL SIKRE SUCCES MED UNIKT INDHOLD

Den danske pioner Mofibo låner succesopskrift fra Netflix. Mofibo vil udnytte båndene med forlaget People’s Press til at skille sig ud, samtidig med at et nyt og billigere abonnement skal give bedre tag i de unge. (Forside, side 8-9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DATATILSYNET UNDERSØGER EDC EFTER KÆMPELÆK AF PERSONDATA

Pas, sygesikringsbeviser og kørekort er blandt de mange kunde- og persondata, som ejendomsmæglerkæden EDC mistede, da den blev hacket i november. Datatilsynet er nu i gang med at undersøge sagen om det massive datalæk og vurderer, at det er blandt de største nogensinde. (Forside, side 6-7)

DANSK KAPITALKÆMPE VIL LAVE GRØN ENERGI I FATTIGE LANDE

Copenhagen Infrastructure Partners lancerer en ny fond, der bliver den største af sin slags i verden. Fonden skal skyde 20 mia. kr. i den mere risikable del af den grønne omstilling, der omhandler grønne energiprojekter i udviklingslande som Indien, Vietnam, Filippinerne og Sydafrika. (Forside, side 10)

MÆRSK: DANMARKS STØRSTE CO2-UDLEDER MØDER NYE BUMP I KLIMAKAMPEN

På COP28 går Mærsk til kamp for nye grønne løsninger. Ifølge klimachefen Morten Bo Christiansen er de næste 12 måneder afgørende, hvor den globale uro og en ny klimaafgift bliver udslagsgivende for både Mærsk og resten af den klimabelastende industri. (Forside, side 12)

 


.\\˙ MarketWire