Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

WSA/CFO: Største usikkerhed for toplinjen ligger i markedsvæksten

5/12 10:21

WS Audiology kom fornuftigt ud af regnskabsåret 2022/23 med en organisk vækst på 7 pct., som ifølge selskabet selv var en anelse over markedsvæksten.

Men væksten i høreapparatmarkedet har generelt været højere end tidligere i det forgangne år, hvilket også har været meldingen fra flere konkurrenter, og derfor ligger den største usikkerhed for 2023/24 hos WS Audiology i netop markedets vækst.

Selskabet spiller i tirsdagens årsregnskab ud med en prognose om organisk vækst på 6-10 pct. i 2023/24, og der er dermed langt fra bunden og til toppen af det spænd.

- Hovedusikkerheden er markedsvæksten. Vi så eksempelvis forrige år meget høj vækst i Frankrig, som siden er faldet meget, og sådanne udsving kan i sagens natur være svære at spå om, siger Marianne Wiinholt, der er finansdirektør hos WS Audiology, i et interview med MarketWire.

En organisk vækst på 6-10 pct. rummer dog alt andet lige gode muligheder for at vinde markedsandele, og ledelsen hos fusionsselskabet er da også meget fortrøstningsfuld i forhold til indeværende år, selv om det fortsat er i sin tidlige fase.

Optimismen hentes blandt andet i lanceringen af Signia Integrated Xperience - det seneste topprodukt, som blev lanceret i september og allerede løftede væksten i den sidste måned af fjerde kvartal, hvor WS Audiology samlet set nåede op på 9 pct. vækst.

- Vi venter højere vækst i nogle af vores nøglemarkeder, hvor vi så negativ markedsvækst i 2022/23, siger Marianne Wiinholt.

For WS Audiology er Frankrig et meget væsentligt marked, og her skød væksten forrige regnskabsår meget i vejret grundet en sundhedsreform i landet, der øgede tilskuddet til høreapparater.

Den meget høje vækst dengang er også baggrunden for, at den i 2022/23 var noget lavere. Men i fjerde kvartal var der igen gode tegn at hente i Frankrig - og ligeledes på det store tyske marked.

- Det har helt sikkert haft noget med lanceringen af Signia IX at gøre. I Tyskland og Frankrig så vi effekten, og de markeder var ellers ret langsomme. Men det var kun med en måned, at lanceringen fik effekt, og generelt var væksten i fjerde kvartal bredt funderet. Så vi er optimistiske omkring 2023/24, forklarer Eric Bernard, der er administrerende direktør hos WS Audiology, til MarketWire.

.\\˙ MarketWire