Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ECB's Kazimir kalder rentesænkninger i første kvartal for "science fiction"

6/12 15:05

Den Europæiske Centralbank er efter alt at dømme færdig med at hæve renterne, men det er endnu for tidligt at håbe på, at renterne skal ned.

Det er den klokkeklare melding fra Peter Kazimir, der er centralbankchef i Slovakiet og medlem af Styrelsesrådet hos ECB, ifølge Bloomberg News.

På det sociale medie X bakker han op om sine kollegers vurdering af, at yderligere stramninger formentlig ikke vil blive nødvendigt. Til gengæld kalder kan det nærmest utænkeligt, at centralbanken går i den modsatte retning og sænker renterne på den korte bane.

- Jeg er enig med Isabel Schnabel (ECB-direktionsmedlem, red.) i, at de indløbne inflationsdata støtter op om, at det ikke vil nødvendigt med flere stramninger. Men at tro på, at renten skal sænkes i første kvartal 2024, er science fiction, skriver han.

Onsdag lød det fra Isabel Schabel, at ECB kan tage yderligere renteforhøjelser af bordet givet et "bemærkelsesværdigt" fald i inflationen.

I sidste uge landede den foreløbige udgave af forbrugerprisopgørelsen for eurozonen, der viste et fald i inflationen til en årlig vækst på 2,4 pct. i november fra 2,9 pct. i oktober.

.\\˙ MarketWire