Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Jyske Bank skruer sin prognose for første rentedyk fra Nationalbanken tre måneder frem

6/12 15:54

Jyske Bank venter nu, at den første rentenedsættelse i flere år fra Den Europæiske Centralbank, ECB, og Nationalbanken kommer allerede i juni frem for i september.

Det fremgår af et notat fra banken, der dog derved stadig er noget mere forsigtig, når det kommer til renteudsigterne i eurozonen, end finansmarkedet under ét. Prissætningen i finansmarkederne indikerer således stor sandsynlighed for, at den første rentenedsættelse kommer allerede til marts og bliver fulgt af adskillige sænkninger.

- Markederne indpriser nu næsten 150 basispoint i rentenedsættelser i hele 2024, hvilket er en del mere end vores forventning på 75 basispoint.

- Vi føler os fortsat usikre på, om det seneste inflationsfald er nok til at få ECB til at handle så tidligt og kraftigt til næste år, som markederne priser, primært givet den fortsat solide tilstand på arbejdsmarkedet, skriver blandt andre Rasmus Gudom-Sessingø, chefanalytiker i Jyske Bank, i bankens nyeste renteprognose.

Rasmus Gudom-Sessingø understreger dog også, at det kan være, at han skal skrue op for sine forventninger til ECB's rentenedsættelser næste år, hvis arbejdsmarkedet i eurozonen svækkes hurtigere, og inflationen aftager kraftigere, end Jyske Bank venter.

FLERE RENTENEDSÆTTELSER PÅ VEJ I USA

I USA er Jyske Bank noget mere på linje med de nuværende markedsforventninger.

- I USA indregner markederne nu en overvejende sandsynlighed (70 pct.) for en første rentenedsættelse til marts, og derudover ventes der 125 basispoint i rentenedsættelser i alt for 2024. Dermed har markedsforventningerne stort set indhentet vores forventning om rentenedsættelser på 150 basispoint i 2024 startende i maj, lyder det i notatet.

Den seneste rentenedsættelse fra den amerikanske centralbank er tilbage fra marts 2020, mens den seneste nedsættelse af indskudsrenten i eurozonen blev annonceret helt tilbage i september 2019.

Siden er renten i eurozonen hævet ad ti omgange fra juli 2022 til september 2023 for at bekæmpe tårnhøj inflation i kølvandet af covid-19 og krigen i Ukraine. Samlet er ECB's toneangivende indskudsrente i perioden blevet hævet med 450 basispoint til 4 pct.

SPÅR AFDÆMPET FALD I MARKEDSRENTERNE

Mens centralbankrenterne ifølge Jyske Bank står til at falde en del næste år, ser banken kun plads til et begrænset fald i markedsrenterne, da den seneste tids fald ifølge Jyske Banks vurdering er "løbet lovligt stærkt".

Den tiårige danske rente, der onsdag eftermiddag ligger 2,50 pct., ventes at være faldet til omkring 2,35 pct. i andet kvartal næste år og til 2,15 pct. i fjerde kvartal 2024.

.\\˙ MarketWire