Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ECB-Vicechef: Europas banker går hårdere tider i møde

7/12 08:55

Vicechefen i Den Europæiske Centralbank, ECB, Luis de Guindos, vurderer, at Europas banker går hårdere tider i møde. Og det på trods af, at bankerne ser ud til at tjene historisk mange penge i år.

Det skriver Børsen.

De danske og europæiske banker ser ud til at tjene endnu flere penge i år, og alene de seks største banker i Danmark vurderer selv, at de i 2023 vil tjene 41,2 mia. kr., hvilket er 13 pct. mere end i 2017, som er det hidtidige rekordår.

Bankernes markant højere nettorenteindtægter skyldes blandt andet, at bankerne i år har hævet udlånsrenterne i takt med centralbankens rentestigninger, hvorimod indlånsrenten er blevet hævet langt langsommere.

Hertil kommer, at bankernes nedskrivninger på udlånet fortsat er meget beskedne. De plejer ellers typisk at stige, når renterne stiger, fordi det presser låntagernes økonomi.

Men virkeligheden er ikke helt så rosenrød. For kurserne på bankaktierne er slet ikke steget lige så meget som indtjeningsforventningerne, og det betyder, at danske og europæiske banker lige nu er meget lavt værdisat.

Ifølge Luis de Guindos, der er vicechef i Den Europæiske Centralbank, ECB, ser bankernes indtjening ikke ud til at være holdbare.

- Når vi hæver vores renter, så venter vi, at det påvirker både aktivsiden og passivsiden for bankerne, siger Guindos, med henvisning til, at ECBs højere renter fører til, at bankerne hæver renten på både udlån og indlån.

Han påpeger, at fordi man kun ser en stigning i bankernes indtjening og ikke i bankernes værdiansættelse, venter han ikke, at fremgangen i indtjeningen kan fastholdes.

- Vi venter en stigning i bankernes finansieringsomkostninger, en lavere efterspørgsel på lån og højere tab på udlån, siger Guindos.

Originalartikel: Børsen den 7. december 2023 side 16-17.

.\\˙ MarketWire