Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Amerikanske storbanker tørner sammen med demokrater i Senatet om ny bankregulering

7/12 10:59

Flere amerikanske banktopchefer advarede ved en høring i det amerikanske senat onsdag om konsekvenserne ved en skrappere bankregulering.

Storbankerne i USA mener ifølge Reuters, at større kapitalkrav og anden strammere lovgivning vil skade udlånene, kapitalmarkederne og økonomien som helhed.

Demokraterne i Senatet gav dog til genmæle, da de kritiserede bankerne for at overdrive risiciene, samtidig med at bankerne anklages for kraftig lobbyisme for lettere kår.

- Hvis nogen var i tvivl om, hvorvidt der kan stoles på, at Wall Street vil bruge sin magt ansvarligt, skal de blot se på den nuværende lobbymodstand, sagde den demokratiske senator Sherrod Brown, der er formand for Senatets bankkomité, ifølge Reuters.

- Det er en kampagne ledt af jeres lobbyister for at forhindre finansvagthunde i at stille kapitalkrav for at beskytte banksystemet og vores økonomi, fortsatte anklagen.

Ved høringen var en topcheftrio bestående af Jamie Dimon fra JPMorgan Chase, Citigroups Jane Fraser og David Solomon fra Goldman Sachs også til stede.

Et af kritikpunkterne hos Jamie Dimon ved høringen var ifølge Reuters, at den strammede lovgivning er arbitrært udarbejdet.

- Debatten bør ikke dreje sig om mere eller mindre regulering, men om den rette regulering for at fastholde det amerikanske banksystem som verdens bedste.

- Jeg opfordrer lovgivere og myndighederne til at tænke over effekterne af et arbitrært og ustuderet lovforslag og den samlede påvirkning på økonomien, kritiserede topchefen.

Citigroups topchef, Jane Fraser, argumenterede dertil for, at de af bankernes kunder, der lige nu er presset økonomisk, også vil være de første til at mærke konsekvenserne ved et større kapitalkrav.

SLUTSPILLET NÆRMER SIG

Stridighederne omhandler de amerikanske myndigheders ønske om at stramme den nuværende lovgivning Basel III, der blev udarbejdet efter finanskrisen i 2007-2009. Lovgivningen skærper kapitalkravene til bankerne væsentligt for at sikre større finansiel stabilitet.

Den tilpassede lovgivning hedder "Basel III endgame" og bliver ifølge Reuters den sidste udgave i rækken.

Selv om der holdes tæt om de nærmere detaljer, har de amerikanske lovgivere meddelt, at lovgivningen vil omfatte banker med 100 mia. dollar eller mere i aktiver.

De omfattede banker risikerer at skulle omlægge kapitalhåndteringen, hvilket kan få konsekvenser for den nuværende håndtering af låne- og handelsaktiviteter, skriver Reuters.

.\\˙ MarketWire