Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Møns Bank opjusterer forventningerne for femte gang i år

7/12 13:35

Møns Bank opjusterer forventningerne til indtjeningen for femte gang i år med henvisning til udviklingen i de makroøkonomiske forhold og et fortsat godt aktivitetsniveau i bankens forretning.

Det fremgår af en meddelelse fra Møns Bank torsdag eftermiddag.

- De væsentligste faktorer er det stigende renteniveau i løbet af året, positive kursreguleringer på bankens værdipapirer og lavere behov for nedskrivninger end forventet, skriver Møns Bank.

Banken venter nu et resultat før skat i intervallet 100-110 mio. kr. sammenlignet med den seneste prognose fra opjusteringen 25. oktober på 88-98 mio. kr.

Resultatet fra basisdriften ses nu nå niveauet 87-97 mio. kr. mod tidligere ventet 80-90 mio. kr.

Prognosen er dog fortsat behæftet med en række usikkerhedsmomenter, skriver Møns Bank, der også peger på usikkerhed relateret til nedskrivninger på udlån, hvor banken i de udmeldte resultatforventninger har indregnet netto nedskrivninger for i alt 5 mio. kr.

Forventningerne blev oprindeligt offentliggjort i forbindelse med årsrapport for 2022. Resultat før skat var oprindeligt forventet i spændet mellem 47-57 mio. kr. og basisdrift 50-60 mio. kr.


.\\˙ MarketWire