Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Amerikansk lavpriskæde stiger oven på regnskab

7/12 15:20

Den amerikanske lavpriskæde Dollar General er sluppet bedre fra tredje kvartal af 2023/24 end frygtet af analytikere, rapporterer Bloomberg News.

Aktien stiger 3 pct. i det amerikanske formarked og gør dermed klar til et mindre comeback oven på et samlet fald på over 45 pct. i år.

Forventningerne til regnskabet var også på forhånd skruet ned, efter at Dollar General i august nedjusterede forventningerne og varslede store investeringer i at forbedre kundeoplevelsen i kædens butikker. Men skepsissen viste sig at være for stor.

Den justerede indtjening per aktie landede på 1,26 dollar i kvartalet, der løb til og med oktober. Det er 8 cent mere end ventet ifølge Bloomberg News, men også det laveste resultat i fem år.

Selskabets topchef peger blandt andet på svind i butikkerne, som en af årsagerne til den vigende bundlinje. Svind omfatter butikstyverier, fejlbehæftede samt ødelagte varer.

Målt på salget i butikker, der har været åbne i mindst et år, faldt omsætningen med 1,3 pct. Her havde analytikerne ventet en lidt større tilbagegang på 2,3 pct.

.\\˙ MarketWire