Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens internationale avisuddrag med offshore-møller, Apple og Spotify

8/12 07:36

FINANCIAL TIMES (WWW.FT.COM)

SELSKABER SKYNDER SIG AT UDNYTTE TIL FALD I LÅNEOMKOSTNINGER

Virksomheder i både USA og Europa har travlt med at udstede gæld og dermed udnytte, at låneomkostningerne er på det laveste niveau i flere måneder. Virksomhederne har alene i november udstedt investment-grade og junk-obligationer for 246 mia dollar. Det er 57 pct. højere end i oktober og 16 mia. dollar mere end gennemsnittet for årets første 10 måneder. (COMPANIES RUSH TO TAKE ADVANTAGE OF SHARP DROP IN BORROWING COSTS)

MOODY'S OPFORDREDE ANSATTE TIL AT ARBEJDE HJEMME FORUD FOR SÆNKET KINA-VURDERING

Kreditvurderingsbureauet Moody's opfordrede sine ansatte i Kina til at arbejde hjemmefra forud for, at bureauet sænkede udsigterne for Kinas kreditvurdering. Flere ansatte vurderer, at det skyldes bekymringer over Kinas mulige reaktion på den sænkede udsigt. (MOODY'S ADVISED STAFF TO WORK FROM HOME AHEAD OF CHINE OUTLOOK CUT)

WALL STREET JOURNAL (WWW.WSJ.COM)

INVESTORER SLÅS MOD FEDERAL RESERVE PÅ TO FRONTER

Investorerne vædder mod den amerikanske centralbank, Federal Reserve - to gange. Det første væddemål er, at centralbanken pludseligt vil vende fra at holde renten højere i længere tid til i stedet hurtige og dybe nedsættelser næste år. Det andet væddemål er næsten det stik modsatte - at centralbanken bliver nødt til at holde renten meget højere i det lange løb, end den siger, at den vil. (DOUBLE TROUBLE: INVESTORS FIGHT THE FED ON TWO FRONTS)

APPLE VIL LAVE EN FJERDEDEL AF ALLE IPHONES I INDIEN

Apple og dets underleverandører planlægger at lave mere end 50 mio. iPhones om året i Indien inden for de næste to til tre år og yderligere øge produktionen derefter. Hvis det går i opfyldelse vil en fjerdedel af alle iPhones blive lavet i Indien ved udgangen af 2020'erne. (APPLE AIMS TO MAKE A QUARTER OF THE WORLD'S IPHONES IN INDIA)

THE NEW YORK TIMES (WWW.NYT.COM)

USA STØTTER UDFASNING AF FOSSILE BRÆNDSTOFFER

USA støtter for så vidt muligt en udfasning af fossile brændstoffer. Det siger John Kerry, der er USA's særlige udsending til klimatopmødet i Dubai. Det er dermed den klareste udmelding fra USA ved COP28-mødet. Han siger dog også, at det ikke er nok at udfase forsile brændstoffer for at holde temperaturstigningerne under 1,5 grader. Det er også nødvendigt at indfange og lagre CO2. (U.S. SUPPORTS "LARGELY" PHASING OUT FOSSIL FUELS, JOHN KERRY SAYS AT CLIMATE SUMMIT)

NEW YORK TÆNDER FOR SIN FØRSTE OFFSHORE-VINDPARK

Den første offshore-mølle i delstaten New York nu er i drift. Møllen er den første ud af 12 i South Fork Wind-parken, som Ørsted opfører sammen med partneren Eversource. Parken risikerer dog at være den første - og sidste - i delstaten i et godt stykke tid. Der er planer om fire yderligere vindparker, der alle er større end South Fork, men energiselskaberne er presset af stigende omkostninger og overvejer at droppe projekterne, hvis ikke de kan få større tilskud fra staten. Det gælder blandt andet for Ørsteds Sunrise Wind. (NEW YORK TURNS ON ITS FIRST OFFSHORE WIND FARM)

THE GUARDIAN (WWW.GUARDIAN.CO.UK)

SPOTIFYS FINANSDIREKTØR INDKASSERER 9 MIO. DOLLAR PÅ AKTIESALG EFTER FYRINGER

Spotifys finansdirektør, Paul Vogel, har solgt aktier for mere end 9 mio. dollar efter at aktien er sprunget i vejret i kølvandet af annonceringen om, at Spotify vil nedlægge næsten en femtedel af alle stillinger. To andre medlemmer af direktionen har også solgt aktier for mere end 1,6 mio. dollar. (SPOTIFY CFO CAHES IN £7,2M IN SHARES AFTER VALUE SURGES ON NEWS OF JOB CUTS)

TCI-GRUNDLÆGGER UDBETALER SIG SELV 275 MIO. PUND I UDBYTTE

Sir Chris Hohn, der er hedgefond-milliardær, har udbetalt 275 mio. pund til sig selv i udbytte på trods af en næsten halvering af det årlige overskud i hans investeringsselskab. (TCI-FOUNDER CHRIS HIHN PAYS HIMSELF £275M DIVIDEND)

SOMERSET CAPITAL LUKKER EFTER TAB PÅ 2 MIA. DOLLAR PÅ AKTIVER

Størstedelen af Somerset Capital, der er grundlagt af det konservative parlamentsmedlem og nyhedsværten Sir Jacob Rees-Mogg, skal afvikles, efter at være blevet fyret af sin største kunde. (SOMERSET CAPITAL TO CLOSE AFTER LOSING $2BN OF ASSETS)

THE INDEPENDENT (WWW.INDEPENDENT.CO.UK)

THAMES WATER UNDERSØGT FOR UDBYTTEBETALING

Den britiske tilsynsmyndighed Ofwat har bedt Thames Water forklare, om en udbyttebetaling på 37,5 mio. pund til moderselskabet er i strid med reglerne. (THAMES WATER INVESTIGATED BY REGULATOR OFWAT OVER DIVIDEND PAYMENT)

SALG AF TELEGRAPH OG SPECTATOR TIL UAE-FOND HENVIST TIL BRITISKE MEDIERS VAGTHUND

18 Tory-parlamentsmedlemmer har advaret om et forestående salg af Telegraph og Spectator til en investeringsfonden Redbird, der er ejet af Sheik Mansour bin Zayed Al Nahyan, da de mener, det "udgør en meget reel potentiel national sikkerhedstrussel". (DEAL TO SELL TELEGRAPH AND SPECTATOR TO UAE FUND RFERRED TO UD MEDIA WATCHDOG)

.\\˙ MarketWire