Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Amerikansk jobtal kan indikere om USA nærmer sig recession

8/12 09:55

Fredagens store nummer på nøgletalsscenen er den amerikanske jobrapport for november. Den kan nemlig indikere, om USA nærmer sig en recession. Og især arbejdsløsheden kan blive interessant, fordi den er tæt på at signalere en amerikansk recession, skriver Jyske Bank om eftermiddagens offentliggørelse.

- Vi vurderer, at recessionstemaet bliver mere vigtigt det kommende halve år på bekostning af inflationstemaet. Rentemarkedet indpriser foreløbig rentenedsættelser i underkanten af 2 pct.point frem til slutningen af 2025, så den amerikanske centralbank, Feds ledende rente lander omkring 3,5 pct. i slutningen af 2025, skriver Jyske Bank og fortsætter:

- Det afspejler givetvis, at inflationen aftager til Feds målsætning, men næppe en recession. Hvis rentemarkedet skal indprise flere rentenedsættelser, så vurderer vi, at en markant svækkelse af arbejdsmarkedet er den bedste mulighed.

Den amerikanske centralbanks drømmeinflation er på en årlig vækst på 2 pct.

Den amerikanske beskæftigelsesrapport ventes at vise en stigning i beskæftigelsen uden for landbruget til 183.000 fra 150.000 personer i oktober.

Beskæftigelsen i den private sektor ventes at vokse med 158.000 mod 99.000, og timelønningerne ventes at stige med 4,0 pct. i november mod 4,1 pct. i oktober.

.\\˙ MarketWire