Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Goldman ser to rentenedsættelser i USA næste år - den første i tredje kvartal

11/12 14:13

Storbanken Goldman Sachs venter nu to rentenedsættelser af den amerikanske centralbank, Federal Reserve, næste år.

Tidligere var der kun ventet en enkelt rentenedsættelse - i december 2024 - men nu ventes den første allerede i tredje kvartal.

Det skriver Reuters.

Det er udviklingen i inflationen, der har fået Goldman Sachs til at justere på sine forudsigelser omkring den ledende rente i USA - den såkaldte Federal Funds-rente.

De to ventede rentenedsættelser indebærer en rente ved udgangen af 2024 på 4,875 pct. sammenlignet med Goldmans tidligere estimat på 5,13 pct.

Federal Reserves toneangivende rente ligger lige nu på 5,25-5,50 pct. Centralbanken indledte sin stramningscyklus tilbage i marts 2022, da renten lå helt nede i 0-0,25 pct.

Med to ventede rentenedsættelser er Goldman mindre aggressiv i forhold til ventede pengepolitiske lempelser næste år, end hvad der implicit er skønnet af finansmarkedet.

Handelen med rentefutures indikerer mandag ifølge Bloomberg News en sandsynlighed på 59 pct. for en rentenedsættelse allerede i maj - og godt 38 pct. ser en rentenedsættelse allerede på mødet i marts.

Ved udgangen af 2024 skønner markedet, at renten vil være faldet til 4,115 pct.

Federal Reserve holder årets sidste rentemøde tirsdag og onsdag i denne uge, men her er der bred enighed i markedet om, at renten vil blive fastholdt.

.\\˙ MarketWire