Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Norden-konkurrenter i fusion til 14 mia. kr.

12/12 08:51

Tørlastrederierne Star Bulk Carriers har aftalt at købe konkurrenten Eagle Bulk Shipping i en handel, der vil gøre rederiet til verdens fjerdestørste råvaretransportør med en samlet markedsværdi på cirka 2,1 mia. dollar svarende til godt 14 mia. kr.

Det skriver Wall Street Journal.

Græske Star Bulk betaler 52,60 dollar per aktie for Eagle Bulk, hvilket er 13,9 pct. over mandagens lukkekurs i 46,19 dollar, der kom efter en fremgang på 3,0 pct. på dagen.

Personer med kendskab til sagen siger ifølge finansavisen, at handlen er støttet af Oaktree Capital Management, som indtil september ejede omkring en fjerdedel af begge selskaber.

Oaktree reducerede sin andel på 25 pct. i Star Bulk til omkring 7 pct. og solgte sin andel på 28 pct. i Eagle Bulk tilbage til selskabet.

- Oaktree ønsker en stærk fusioneret enhed, da den gradvist bevæger sig ud af tørlast, siger kilderne ifølge Wall Street Journal.

Rederier har ofte kæmpet for at tiltrække en bred pulje af investorer, herunder investeringsforeninger, fordi deres markedsværdi har tendens til at falde til under 1 mia. dollar.

Mandag havde Star Bulk en markedsværdi på 1,88 mia. dollar og Eagle Bulk 445 mio. dollar.

.\\˙ MarketWire