Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tysk tillidsmåling viser små tegn på optimisme oven på vækstmæssig nedtur

12/12 11:30

Der er tegn på bedring i Tyskland, hvor de finansielle aktørers forventningsindeks, ZEW, tirsdag formiddag har overrasket positivt.

Forventningsindekset steg til 12,8 i december fra 9,8 måneden før, mens økonomerne havde ventet et lille fald til 9,5.

Derimod tegner den del af ZEW-indekset, som afspejler vurderingen af den nuværende økonomiske situation, fortsat et mørkt billede af tysk økonomi, der har og har haft det svært.

- Der er kommet større optimisme til fremtiden i tysk økonomi, som stiger til det højeste i 9 måneder. Til gengæld er der ikke meget at glæde sig over i vurderingen af den nuværende økonomiske situation, som dog også stiger en spids, konstaterer cheføkonom i Arbejdernes Landsbank Jeppe Juul Borre i et notat.

Han peger på, at den tyske økonomi er skrumpet med 0,4 pct. over det seneste år. Derfor er det heller ikke overraskende, at ZEW-indekset, der tager temperaturen på de finansielle aktørers vurdering af den nuværende situation, stadig er dybt i minus.

Indekset for den nuværende situation steg dog, men kun til minus 77,1 fra minus 79,8. Konsensus var ifølge Bloomberg en bedring til minus 76,0.

- Den ringe opfattelse af den nuværende situation er ikke overraskende, når man ser de seneste væksttal fra den tyske økonomi, som er gået helt i stå. Og derfor kommer den større optimisme til økonomien også fra et lavt udgangspunkt, konstaterer Jeppe Juul Borre.

.\\˙ MarketWire