Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Netflix vinder kampen om reklamekroner i USA mens Disney+ sakker agterud

12/12 14:01

Der er kamp om reklamekronerne blandt streamingtjenesterne - og kampens vinder ventes at blive Netflix i 2024.

Lige nu er streamingtjenesterne i gang med at indføre højere priser og forsøge at undgå, at kunderne deler adgangskoder med hinanden - og i kølvandet af det, søger abonnenterne mod de billigere udgaver, der er understøttet af reklamer, skriver Reuters.

Netflix' annonceindtægter vil sandsynligvis stige med over 50 pct. til omkring 1 mia dollar svarende til 6,9 mia. kr. næste år, viste en rapport fra Insider Intelligence.

Walt Disneys streamingtjeneste Disney+ forventes at have en vækst i annonceindtægterne på 16 pct. til omkring 912 mio dollars i 2024, selvom Disney+ lige nu ventes at have en annonceomsætning, der er cirka 100 mio dollar større end rivalen.

Prognosen understreger den succes Netflix har haft med at begrænse adgangskodedeling. De højere priser for film, serier og dokumentarer har skubbet flere kunder til det billigere annonceunderstøttede tilbud, der blev udrullet i november sidste år til omkring 7 dollar om måneden.

Netflix har ligeledes været i stand til at sælge annoncer til en lidt højere pris end konkurrenterne, siger Ross Benes, der er analytiker hos Insider Intelligence.

- Seerne har en tendens til at bruge mere tid om dagen med Netflix end med andre streamingtjenester, og derfor vil Netflix' annonceindtægter vokse betydeligt, siger Ross Benes.

Imidlertid kan Disney formentlig indsnævre kløften i forhold til den stigende anvendelse, når Disney+ og Hulu kombineres i en app.

Det er omkring 5 pct. af Netflix' amerikanske abonnenter, der får vist reklamer, sammenlignet med 17 pct. for Disney+. Tallet forventes at stige til omkring en femtedel af Disneys abonnenter næste år, mens Netflix sandsynligvis vil se en lille vækst til 7,5 pct.

- Disney satser meget af koncernens fremtid på streamingtjenesten, og annoncering har altid været en vigtig del - derfor er de nødt til at få flere mennesker med på annoncetjenesen, siger Ross Benes ifølge Reuters.

Netflix ser umiddelbart også ud til at vinde kampen om investorernes gunst - i hvert fald tirsdag, hvor Netflix indikeres til et plus på 0,7 pct., mens Walt Disney stiger 0,1 pct. i formarkedet.

.\\˙ MarketWire