Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DFDS sætter fokus på grøn vækst i ny strategiplan

13/12 07:46

DFDS' strategiplan "Moving together toward 2039" har fået et makeover - og fokus vil nu være på organisk vækst for at realisere værdien af et udvidet netværk.

Det oplyser rederiet onsdag morgen forud for kapitalmarkedsdagen , der starter klokken 11.

- Frem mod 2030 skifter fokus til at realisere værdien af det udvidede netværk ved at accelerere organisk vækst gennem den større tilstedeværelse i højvækstmarkeder, de forbedrede netværkskompetencer og den stærkere relevans for fragtkunder, som har behov for transport- og logistikløsninger, der omfatter flere produkter, hedder det i strategien.

De finansielle ambitioner er nu at hæve afkastet af investeret kapital (ROIC) til mindst 10 pct. i 2026 fra det nuværende niveau på omkring 8 pct.

Driftsinvesteringer, capex, forventes at udgøre DKK 1,5-2,0 mia. årligt i 2024-2026.

Herudover forventes et nybygningsprogram for grønne færger sat i gang i 2026 med investeringer på omkring 0,5 mia. kr. Og i de følgende år, 2027-2030, forventes grønne færgeinvesteringer i snit at løbe op i 1,75 mia. kr. årligt.

- Programmet omfatter seks planlagte nybygninger. Det grønne investeringsniveau fra 2026 er betinget af tilgængeligheden af grønne brændstoffer, og timingen er derfor behæftet med en vis usikkerhed, skriver DFDS i strategien.

Rederiet har også ambitioner om årligt at generere et justeret frit cash flow på minimum 1,5 mia. kr.

- Ambitionen indføres for at balancere den skævridning IFRS 16 regnskabsreglerne medfører for ROIC for virksomheder som DFDS med langsigtede forpligtelser for havneterminaler og lagerfaciliteter, oplyses det.

Den finansielle gearing, NIBD/EBITDA, skal sænkes den finansielle til 2,5x ved udgangen af 2026. Dette understøttes af det øgede fokus på organisk vækst og reduktion af ejerandele for visse aktiver. Det overordnede målinterval på 2-3x er uændret.

DFDS ændrer ikke ved sin udbyttepolitik, oplyses det.

.\\˙ MarketWire