Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Japans centralbank fastholder pengepolitik uændret - yen svækkes

19/12 06:34

Den japanske centralbank, Bank of Japan, fastholdt tirsdag nok engang pengepolitikken uændret på alle parametre efter det to dage lange pengepolitiske møde i Tokyo.

Fastholdelsen sker trods stigende pres for en justering på grund af den kraftige volatilitet i - og det vedvarende pres på - den japanske valuta.

Bank of Japan beholdt også rentekurvekontrollen, der går ud på at holde den tiårige rente på de japanske statsobligationer (JGB) tæt på 0 pct. og den korte rente på minus 0,1 pct.

Den efterfølgende erklæring indeholdt forpligtelsen til at overskride inflationen, i kraft af at centralbanken vil "fortsætte med at udvide den monetære basis, indtil år-til-år stigningstakten i de observerede forbrugerpriser overstiger 2 pct. og forbliver over målet på en stabil måde".

Så godt som samtlige økonomer i diverser undersøgelser forventede en uændret pengepolitik.

Den japanske forbrugerinflationen har spredt sig fra mad og energi til tjenester - sidstnævnte inklusive hotelpriser, gebyrer for mobiltelefonbrug og leje af lejligheder - hvilket øger udsigten til vedvarende inflation.

Valutamarkedet reagerede umiddelbart med at svække yen fra 142,55 yen per dollar til 143,65 yen per dollar.

.\\˙ MarketWire