Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Høj aktivitet på boligmarkedet i november - men afmatning lurer, mener Sydbank

20/12 06:34

Høj aktivitet prægede igen det danske boligmarked i november, selv om antallet af handler aftog en smule sammenlignet med oktober.

Aktiviteten holdes oppe af en efterhånden stabiliseret rente og af danskernes lønstigninger fra overenskomsterne, skriver Søren Kristensen, der er cheføkonom i Sydbank, i en kommentar.

- Det danske boligmarked har sprudlet, siden renten stabiliserede sig og de store lønstigninger fra overenskomsterne begyndte at rulle ind på danskernes lønkonti, skriver Søren Kristensen.

- Det fortsatte i november, men det gør også markedet en anelse mere udsat i 2024, hvor nye boligskatter venter, og hvor vi efter alt at dømme vil se en opbremsning på arbejdsmarkedet, fortsætter han.

Selv om antallet af bolighandler faldt en smule, er der fortsat tale om en høj aktivitet på det danske boligmarked. Samtidig er salgstiderne blevet kortere, mens priserne på huse, rækkehuse og sommerhuse er steget.

November er dertil normalt ikke en måned med typiske store stigninger i boligpriserne.

- Hvis vi sæsonkorrigerer tallene, er der faktisk tale om en pæn fremgang på boligmarkedet. Igen, skriver Søren Kristensen.

I Sydbank ventes også en stærk aktivitet i december, inden effekten af de nye boligskatter i 2024 ventes at føre til store prisfald i de dyreste områder.

- I det lys kan det være lidt problematisk, at priserne er steget sådan i den seneste tid. Det kan nemlig gøre boligmarkedet mere udsat for prisfald i 2024. I de store byer kan det være som en konsekvens af boligskatterne, men hvis det skal ske for resten af landet, så vil det i vores optik være forårsaget af en stigende arbejdsløshed, skriver cheføkonomen.

Boligpriserne kan dog omvendt få lidt medvind, da der er ventet rentefald i 2024, hvilket alt andet lige burde understøtte priserne.

.\\˙ MarketWire