Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Amerikanernes flittige forbrug sender kreditkortgælden over 1000 mia. dollar

22/12 15:39

Amerikanerne har haft travlt med at svinge kortet i 2023, hvor pengene er blevet brugt på alt fra rejser og restaurantbesøg til koncerter med Taylor Swift.

Det meste af forbruget har dog været finansieret ved at optage gæld gennem brug af kreditkort, skriver Bloomberg News.

I USA voksede gælden fra brug af kreditkort med 48 mia. dollar i tredje kvartal til en samlet gæld på 1080 mia. dollar - og det er endda, inden gaveindkøb og andre køb i julehøjtiden for alvor er kommet i gang.

Det viser tal fra den seneste opgørelse fra centralbanken Federal Reserves afdeling i New York.

Gælden er endvidere stiftet, mens de årlige omkostninger i procent lige nu er over 20 pct.

Derfor holder Federal Reserve også nøje øje med forbrugernes økonomiske sundhed på vej ind i det nye år, hvor der er lagt i kakkelovnen til nogle rentenedsættelser ifølge centralbankens egen udmelding, mens markedet regner med en mere omfattende sænkelse af renten.

Federal Reserve har ved sit seneste rentemøde vist i sin økonomiske prognose, at renten ventes i niveauet 4,625 pct. i slutningen af 2024 mod nuværende 5,25-5,50 pct., mens markedet venter en rente omkring 3,74 pct.

Det vurderes ifølge Bloomberg News, at 40 pct. af amerikanerne har opbrugt deres opsparinger fra under covid-19. På sociale medier har flere også dokumenteret, hvordan amerikanerne kæmper med at få økonomien til at løbe rundt med afbetalinger, regninger og dagligvarekøb.

Udviklingen bekymrer flere eksperter, der i stigende grad ser forbrugerne ty til kreditkortet og dermed stifte gæld for at få dagligdagsøkonomien til at hænge sammen.

- Forbrugerne har lænet sig op ad deres lånekredit til fornødenheder - ting, som vi forventer, at forbrugerne er i stand til at betale med de kontanter, de har på hånden, siger Bruce McClary, der er talsmand i National Foundation for Credit Counseling.

- Men de er ved at løbe tør for muligheder, varsler han videre.

.\\˙ MarketWire