Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nykredit venter svækket dollar i 2024

28/12 08:31

Den amerikanske dollar er siden oktober løbende blevet svækket over for euro, og den tendens ventes at fortsætte ind i det nye år.

Det forudser Nykredit Markets med chefstrateg Frederik Engholm i spidsen.

Efter et usædvanligt stærkt 2022 for den amerikanske valuta - hvor euro af flere omgange blev handlet til under 1,00 dollar - har 2023 bragt lidt af normaliteten tilbage i forholdet mellem de to valutariske sværvægtere.

Dog bød navnlig tredje kvartal på en udtalt dollarstyrkelse, da den amerikanske økonomi så ud til at være mere robust over for en økonomisk afmatning.

- Og det så unægteligt sådan ud. I sammenligning med udfordringerne i Europa og Kina har USA ikke haft det store at slås med. På det seneste har markederne dog fået et mere nuanceret, og efter vores opfattelse korrekt, opfattelse af det relative forhold mellem USA og resten af verden, skriver Frederik Engholm i Nykredits prognose for 2024.

Torsdag morgen, få dage inden årets afslutning, handles euro til 1,1120. Til sammenligning lå den fælleseuropæiske valuta ved indgangen til oktober omkring 1,0500 dollar.

Hos Nykredit ventes det at tendensen fra de sidste måneder fortsætter, og man ser krydset mellem euro og dollar ende i 1,1700 dollar.

Dollar-kursen ventes dog at gøre krumspring undervejs, og Nykredit ser faktisk en kortsigtet styrkelse.

- Vi venter, at ECB vil være først på banen med rentenedsættelser i 2024, hvor markedet aktuelt ser et mere parallelt – og tidligere – forløb. Vi abonnerer på en vurdering af, at i fravær af recession eller store finansielle begivenheder vil forsigtighedsargumentet have større vægt i Federal Reserve end i Frankfurt med udgangspunkt i, at den amerikanske økonomi er mere overophedet, skriver Frederik Engholm.

Derudover ser Nykredit ikke, at de seneste måneders "løsslupne stemning" på aktiemarkederne fortsætter uanfægtet i de kommende kvartaler.

- Dollar er fortsat en safe haven-valuta (sikker havn, red.), og noget af svækkelsen i november er drevet af stigende risikovillighed, vurderer Nykredits chefstrateg.

.\\˙ MarketWire