Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktieeuforien kan fordufte allerede i januar og februar ifølge aktieanalysechef

2/1 09:16

Det er urealistisk, at aktieeuforien vil fortsætte i det nye år, og investorerne kan blive skuffede allerede i januar og februar, når de første regnskaber tikker ind.

Det vurderer Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank.

- Bløde centralbanktoner fra den amerikanske centralbank især har fastholdt investorernes forventning om betydelige rentenedsættelser i 2024. Nøgletallene har ikke skabt alvorlige skvulp, og det har været småt med retningsgivende nyheder fra selskaberne, skriver han i en analyse.

Men den aktuelle aktieeufori kommer sandsynligvis ikke til at fortsætte ifølge aktieanalysechefen.

- Vi kan ikke afvise, at det scenario udspiller sig, men vi tillægger det godt nok ikke ret høj sandsynlighed, skriver Jacob Pedersen.

Ifølge ham efterlader de nuværende aktiekursniveauer ikke meget plads til skuffelser til selskabernes indtjening og til retningen for inflationen og renteniveauerne.

- Forventningerne om en indtjeningsvækst på 10 pct. i år ligner første uoverkommelige hurdle, og der må vente indtjeningsskuffelser med økonomier i stilstand, lyder det.

- Det vil give bump – måske allerede i januar og februar, hvor mange selskaber kan skuffe investorerne med 2024-prognoserne, fortsætter Jacob Pedersen.

De defensive aktier som medicinal- og forsyningsaktierne har størst sandsynlighed for at klare sig godt, men der kan også komme fornuftig stemning om teknologiaktierne på trods af massive kursstigninger i 2023.

Dertil vurderer Jacob Pedersen også, at de danske aktier vil give et bedre afkast i år end globale og europæiske aktier.

- Når danske aktier har mulighed for at blive et afkastmæssigt ”sweet spot” i 2024, skyldes det først og fremmest vores forventninger om yderligere økonomisk afmatning i global økonomi. Det vil ramme indtjeningen i globale og europæiske aktier betydeligt hårdere end de danske, hvor mange selskaber er positioneret fordelagtigt i spændende og vækstprægede industrier eller har misundelsesværdige defensive egenskaber, skriver Jacob Pedersen.

Sydbank vurderer blandt andet, at Novo Nordisk, Danske Bank og DSV har mulighed for et positivt afkastpotentiale i år.

.\\˙ MarketWire