Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsks anbefaling sat op til "neutral" hos Goldman Sachs

3/1 11:15

Der er udsigt til markant højere fragtpriser, efter at containerrederier på stribe vælger at undgå at sejle gennem Det Røde Hav, hvor flere skibe er blevet angrebet den seneste tid.

Det har fået Goldman Sachs til tirsdag aften at hæve anbefalingen af aktien i A.P. Møller-Mærsk, så den nu er "neutral" mod tidligere "sælg". Kursmålet er samtidig blevet sat op fra 9400 kr. til nu 13.000 kr., fremgår det af Bloomberg News.

Med beslutningen skal rederierne sejle en væsentligt længere rute uden om Afrika, når de skal sejle mellem Asien og Europa. Den længere rute betyder, at der fjernes kapacitet fra markedet, og det kan presse raterne "signifikant" op, fremgår det af en analyse fra storbanken ifølge Bloomberg.

Goldman Sachs anslår, at raterne kan blive to gange så høje fra øst til vest, når man sammenligner med tiden før urolighederne i området.

Det kan smitte positivt af på Mærsks frie pengestrømme og øger mulighederne for at sende penge retur til aktionærerne.

- Vi havde tidligere anslået omkring 4 mia. dollar i negative pengestrømme i 2024/2025, men vi venter nu, at Mærsk genererer omkring 1 mia. dollar i positive pengestrømme i 2024, skriver Patrick Creuset, analytiker hos Goldman Sachs, ifølge Bloomberg.

Den amerikanske investeringsbank har haft en negativ anbefaling af aktien i Mærsk siden starten af november sidste år, da kursen på aktien lå i 12.161 kr. Tirsdag steg B-aktien i rederikæmpen 6,4 pct., og onsdag fortsætter den op med 3,6 pct. til 13.380 kr.

Der er registreret 28 finanshuses anbefalinger af aktien i Mærsk, ifølge Bloomberg News. Heraf er syv positive, ti er neutrale, og 11 er negative.

.\\˙ MarketWire