Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens internationale avisuddrag med SpaceX, Xerox og Toyota

4/1 07:20

FINANCIAL TIMES (WWW.FT.COM

KINA ØGER HJÆLPEPAKKER TIL REGIONALE BANKER, EFTERHÅNDEN SOM DE ØKONOMISKE RISICI STIGER

Kinesiske provinser pumpede en rekordstor mængde kapital ind i skrøbelige regionale banker sidste år ved hjælp af obligationer med særlige formål. Beløbet lyder på 218,3 mia. kinesiske yuan, eller hvad der svarer til 31 mia. dollar. Salget af obligationer er et tegn på, at der hersker bekymring over risiciene inden for et af verdens vigtigste finansielle systemer. (CHINA STEPS UP AID FOR REGIONAL BANKS AS ECONOMIC RISKS MOUNT)

AMERIKANSKE VIRKSOMHEDER TYER til KONVERTIBEL GÆLD FOR AT HOLDE RENTEOMKOSTNINGER NEDE

Amerikanske virksomheder har øget udstedelser af konvertible obligationer i deres bestræbelser på at at holde renteomkostninger nede. Udstedelsen af konvertibel gæld steg med 77 pct. sidste år til 48 mia. dollar, hvilket gør det til et af de eneste områder på kapitalmarkederne, der er vendt tilbage til gennemsnittet inden pandemien. Eksperter vurderer, at boomet i konvertibel gæld sandsynligvis vil fortsætte i år, da flere virksomheder skal refinansiere en bølge af udløbet gæld. (US COMPANIES DIVE INTO CONVERTIBLE DEBT TO HOLD DOWN INTEREST COSTS)

SPACEX ANKLAGES FOR ULOVLIGT AT FYRE ELON MUSK-KRITISKE ANSATTE

Elon Musks SpaceX er blevet anklaget af et amerikansk arbejdsagentur for ulovligt at fyre otte ansatte, der havde skrevet et åbent brev, hvor de kritiserede Elon Musk. SpaceX har dermed overtrådt medarbejdernes ret til at tale for bedre rettigheder. (SPACEX ACCUSED OF UNLAWFULLY SACKING WORKERS CRITICAL OF ELON MUSK)

WALL STREET JOURNAL (WWW.WSJ.COM

DÅRLIG AKTIESTART I 2024 FÅR PROGNOSEMAGERE UD PÅ KANTEN

Når S&P 500-indekset falder i januar - ja, så falder dets gennemsnitlige afkast for resten af året. Tilhængere af det såkaldte januarbarometer håber på en vending, fordi de mener, at markedets præstationer i årets første måned sætter tonen for resten af året. (STOCKS' BAD START TO 2024 HAS FORECASTERS ON THE EDGE)

XEROX SKÆRER 15 PCT. AF ARBEJDSSTYRKEN OG GIVER DRIFTSMODEL OVERHALING

Printerkoncernen Xerox opretter global business-service enhed, reviderer lederskab. Virksomheden sigter mod at stabilisere sin printforretning. Det skal blandt andet ske ved at reducerer arbejdsstyrken med 15 pct. og reorganisere driften. (XEROX TO CUT WORKFORCE 15% AND OVERHAUL OPERATION MODEL)

THE NEW YORK TIMES (WWW.NYT.COM)

CENTRALBANKEN SER MERE LYST PÅ INFLATIONEN VISER RENTEREFERAT

Centralbankfolkene ønskede at signalere, at renterne sandsynligvis var på eller tæt på deres højeste, efter at inflationen er aftaget, mens de holdt deres muligheder åbne. Det viste referatet af det seneste rentemøde i december i den amerikanske centralbank. (FED MINUTES SHOWED OFFICIALS FEELING BETTER ABOUT INFLATION)

INDIEN JAGER DEN KINESISKE ØKONOMI, MEN NOGET HOLDER DEN TILBAGE

Indiens økonomi boomer. Aktiekurserne er steget kraftigt og ligger blandt de bedst præsterende aktier i verden. Regeringens investeringer i infrastruktur og grøn energi er synlig i næsten hele landet. Indiens samlede produktion forventes at stige 6 pct. i år - det er hurtigere end USA eller Kina. Men der er et problem: Indiske virksomheders investeringer står stille. Selvom penge flyver ind på de indiske aktiemarkeder, er langsigtede investeringer fra udlandet faldet. (INDIA IS CHASING CHINA'S ECONOMY. BUT SOMETHING IS HOLDING IT BACK)

THE INDEPENDENT (WWW.INDEPENDENT.CO.UK)

HALIFAX SÆNKER RENTERNE PÅ REALKREDITLÅN I NYT HÅB FOR BOLIGKØBERE

Storbritanniens største långiver, Halifax, kickstarter 2024 ved at sænke renterne med næsten 1 pct.point som følge af konkurrence blandt landets långivere i et langsommere marked, der øjner muligheden for adskillige rentesænkninger fra den britiske centralbank, Bank of England, i år. (HALIFAX CUTS MORTGAGE RATES IN NEW HOPE FOR HOME BUYERS)

THE GUARDIAN ( WWW.THEGUARDIAN.COM )

STORE BILPRODUCENTER LOBBYEDE I STORBRITANNIEN FOR AT SVÆKKE ELLER FORSINKE ELBILSREGLERNE

Adskillige af verdens største bilproducenter heriblandt Toyota, Jaguar Land Rover og Nissan har lobbyet den britiske regering for at forsøge at svække eller forsinke reglerne om at accelerere salget af elektriske biler og sænke Storbritanniens CO2-udledning. (BIG CARMAKERS LOBBIED UK TO WEAKEN OR DELAY ELECTRIC CAR RULES)

SOUTH CHINA MORNING POST ( WWW.SCMP.COM )

KINESISKE ARBEJDERE SER DET STØRSTE FALD I ANSÆTTELSESLØNNINGER NOGENSINDE

De gennemsnitlige månedslønninger, der tilbydes nye ansatte i 38 vigtige kinesiske byer, faldt 1,3 pct. til 1458 amerikanske dollar i fjerde kvartal af 2023 i forhold til et år tidligere. Kina har oplevet lønnedskæringer i mange sektorer, herunder teknologi, finans og blandt lokale regeringsarbejdere på grund af reguleringsindgreb og anstrengte offentlige finanser. (CHINESE WORKERS SEE BIGGEST DROP IN HIRING SALARIES ON RECORD)


DAGENS INDUSTRI (WWW.DI.SE)

NYT ELENDIGT ÅR FOR ERICSSON: "DE LEVER PÅ SEJRE FRA 90'ERNE"

Trods et løft sent på året for Ericsson, så har aktien også været hårdt ramt i 2023. På lang sigt er spørgsmålet, hvordan selskabet skal komme tilbage. De lever stadig på sejre, de vandt i 90'erne. Det siger Anders Elgemyr, der er partner i Carlsquare, til Dagens Industri. (NYTT USELT ÅR FÖR ERICSSON: "LEVER PÅ SEGRAR FRÅN 90-TALET")

.\\˙ MarketWire