Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens internationale avisuddrag med Tui, Pepsi og Exxon

5/1 06:59

FINANCIAL TIMES (WWW.FT.COM)

REJSEGIGANTEN TUI FORESLÅR AFNOTERING I LONDON

Bestyrelsen hos Europas største rejsekoncern, Tui, der både er børsnoteret i Frankfurt og London, foreslår en afnotering i London. Det er et yderligere slag til Londons skrumpende aktiemarked. (TUI BOARD RECOMMENDS DELISTING FROM LONDON STOCK EXCHANGE)

ELBILERS MARKEDSANDEL FALDT FOR FØRSTE GANG I 2023

Elbilers markedsandel i Storbritannien faldt sidste år marginalt til 16,5 pct. fra 16,6 pct. i 2022. Det er første fald i elbilers markedsandel hidtil og skaber tvivl om, hvorvidt bilproducenterne vil leve op til de bindende nye grønne mål. Industrien opfordrer til skattelettelser på elbiler for at få salget tilbage på sporet. (ELECTRIC CARS' SHARE OF UK MARKET FELL FOR FIRST TIME IN 2023)

REJSNING AF VENTUREKAPITAL I USA I SEKSÅRIGT LAVPUNKT

Rejsning af venturekapital faldt i 2023 med 60 pct. og nåede dermed et seksårigt lavpunkt. Det er et ildevarslende tegn for nystartede virksomheder med svindende kontantbeholdninger og for flyvefærdige virksomheder, der er afhængige af en sådan opbakning for at overleve. (US VENTURE CAPITAL FUNDRAISING HITS A 6-YEAR LOV)

WALL STREET JOURNAL (WWW.WSJ.COM)

SUPERMARKEDSGIGANT DROPPER PEPSI-PRODUKTER EFTER PRISFORHØJELSER

Den franske supermarkedskæde Carrefour dropper i Frankrig, Italien, Spanien og Belgien flere produkter fra PepsiCo og Lay's i en protest over, hvad det kalder uacceptable prisforhøjelser. (SUPERMARKET GIGANT DROPS PEPSI OG LAY'S OVER PRICE INCREASES)

EXXON MOBIL VENTER OP TIL 18 MIA. KR. I NEDSKRIVNINGER

Oliegiganten Exxon Mobil venter op til 2,6 mia. dollar i nedskrivninger i fjerde kvartal i sin upstream-forretning, hovedsageligt relateret til inaktive aktiver i Californien. (EXXON MOBIL EXPECTS UP TO $2.6 BILLION IN UPSTREAM IMPARIMENTS)

THE NEW YORK TIMES (WWW.NYT.COM)

BUSSELSKABER DER HENTEDE MIGRANTER FRA TEXAS SAGSØGES AF NEW YORK CITY

New York City sagsøger busselskaber, der bragte 30.000 migranter fra Texas. De 17 selskaber anklages for at have udført en plan fra guvernøren i Texas om at sende titusinder af migranter til New York. (NEW YORK CITY SUES BUS COMPANIES THAT BROUGHT 30,000 MIGRANTS FROM TEXAS)

THE GUARDIAN (WWW.THEGUARDIAN.COM)

BRITISKE BOLIGEJERE STÅR OVER FOR EN STIGNING PÅ 19 MIA. PUND I BOLIGLÅNSOMKOSTNINGER, DA FASTFORRENTEDE LÅNEAFTALER UDLØBER

Op til 1,5 mio. husstande forventes at stå over for en kraftig stigning i låneomkostningerne i år, hvor inflation og skattestigninger også svækker købekraften. Boligejerne står over for en stigning på 19 mia. pund i låneomkostninger, da millioner af fastforrentede boliglåneaftaler udløber og skal genforhandles. (UK HOMEOWNERS FACE £19BN RISE IN MORTGAGE COSTS AS FIXED-RATE DEALS EXPIRE)

NIKKEI ASIA (ASIA.NIKKEI.COM)

HUAWEI NEDSKÆRER PR-PERSONALET I NORDAMERIKA, DA HÅBET OM AMERIKANSK GENNEMBRUD SVINDER

Huawei har gradvist afviklet sine PR- og regeringsforbindelsesteams i USA og Canada ifølge folk med kendskab til sagen, da håbet om et gennembrud i forholdet mellem USA og Kina svinder. Medarbejdere er blevet afskediget over de seneste måneder, herunder flere lige efter nytår. (HUAWEI CUTS NORTH AMERICA PR STAFF AS HOPES FOR U.S. BREAKTHROUGH FADE)

SOUTH CHINA MORNING POST ( WWW.SCMP.COM )

KINA OPTRAPPER INDSATSEN FOR AT TILPASSE SIG, DA USA-LEDEDE "RESHORING"-KAMPAGNE SER UD TIL AT VÆRE HUGGET I STEN

USA's fremstød for at aflede fremstillings- og forsyningskæder væk fra Kina viser ingen tegn på at stoppe, siger embedsmænd og analytikere. Det er en svær opgave at få politikerne i Washington til at skifte mening, og derfor opfordres politikerne til at øge åbenheden og presse på for hjemmedyrket innovation. (CHINA STEPS UP EFFORTS TO ADAPT AS US-LED ‘RESHORING’ CAMPAIGN SEEMS SET IN STONE)

DAGENS INDUSTRI (WWW.DI.SE)

BØRSDIREKTØREN, DER KRÆVER TRÆNING: "DET ER BARE OM AT TVINGE FOLK"

Et obligatorisk pulsløft for alle 167 medarbejdere kl. 11 hver fredag. Sådan har rutinen været i mange år hos tøjfirmaet Björn Borg. Administrerende direktør Henrik Bunge mener ikke, at frivillighed er den rigtige vej at gå. (BÖRS-VD:N SOM KRÄVER TRÄNING: ”BARA ATT TVINGA FOLK”)

.\\˙ MarketWire