Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Trimmede forventninger til rentenedsættelser fra ECB forud for inflationstal

5/1 10:08

Finansmarkedet har ifølge pengemarkedspriser justeret ned for de ventede rentenedsættelser fra Den Europæiske Centralbank, ECB, i år og regner nu med lige under 150 basispoint i samlede nedsættelser.

Det kan det imidlertid blive ændret allerede fredag kl. 11, når Eurostat offentliggør tal for inflationen i eurozonen i december.

Ifølge Bloomberg News indpriser pengemarkedet fredag formiddag 149 point i reducerede låneomkostninger i euroområdet i 2024, ifølge finansielle produkter, der flugter med ECB's mødedatoer i løbet af året.

Det er første gang siden medio december, at handlernes med deres positioneringer spiller på færre end seks rentenedsættelser på 25 basispoint. Sent i december indprisede markedet så højt som 174 basispoint rentenedsættelser i 2024.

- 150 basispoint i nedsættelser er stadig ambitiøst, siger Christoph Rieger, som er chef for renteanalyse hos Commerzbank. Han venter, at ECB kun vil levere halvdelen af det, hvilket flugter vurderingen for et flertal af økonomer adspurgt af Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire