Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Eurozonens kerneinflation i laveste niveau siden marts 2022

5/1 11:00

Det overordnede inflationen i eurozonen tiltog i december som ventet til 2,9 pct. fra 2,4 pct. i november, men kerneinflationen bevægede sig i modsatte retning om ramte med 3,4 pct. det laveste niveau siden marts 2022.

Det viser et foreløbigt estimat fra Eurostat, som er EU's statistikkontor, over udviklingen i forbrugerpriserne i eurozonen i sidste måned.

Udviklingen er dermed som ventet, idet økonomerne ifølge Bloomberg News havde regnet med samlede forbrugerprisstigninger på netop 2,9 pct. på årsbasis.

Inflationen er kommet markant ned siden toppen i oktober 2022 på 10,7 pct., men den ligger fortsat over Den Europæiske Centralbanks målsatte niveau på 2,0 pct.

Hvis man i opgørelsen fraregner prisudviklingen på energi, fødevarer, alkohol og tobak - den som man kalder kerneinflation - så aftog prisstigningstakten i december til 3,4 pct. fra 3,6 pct. måneden før.

.\\˙ MarketWire