Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

OECD langer ud efter Danmark: For få kvinder i topledelser og bestyrelser

9/1 14:02

Der er for få kvinder i danske topledelser og bestyrelser, og der er lang vej endnu, hvis EU-målsætningen for 2026 skal indfries.

Det skriver Bloomberg News, der henviser til dugfriske tal fra OECD, der dækker over Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling.

Blot 21 pct. af bestyrelsesmedlemmerne i store danske virksomheder er kvinder, og dermed er der lang vej op til EU's mål om mindst 40 pct. inden 2026.

- Med den nuværende hastighed vil Danmark ikke nå målet før 2036, skriver OECD, der i samme ombæring opfordrer til at overveje kønskvoter, som man har benyttet sig af i lande som Norge og Frankrig.

Danmark rangerer som nummer tre på EU's indeks for kønslighed, men ifølge OECD afspejles det ikke i erhvervslivets top.

I den finansielle sektor vil Sydbanks topchef Karen Frøsig snart gå på pension, og det betyder samtidig et farvel til den eneste kvindelige bankdirektør blandt de store banker.

I det danske eliteindeks, C25, er der to kvindelige topchefer blandt de i alt 24, der er at finde i indekset. Britt Meelby Jensen står i spidsen for Ambu, mens Ester Baiget er øverste chef for Novozymes, der snart fusionerer med branchefællen Chr. Hansen.

.\\˙ MarketWire