Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

B&O kan mødes af stigende logitiskomkostninger spår Nordnet

10/1 08:39

Bang & Olufsen har nedpræciseret forventningerne til 2023/24 i forbindelse med regnskabet for andet kvartal. Og Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet, forudser, at der måske kan være flere bump på vejen i vente.

- Regnskabet for andet kvartal har ikke gjort investorerne meget klogere - og forude venter måske stigende logistikomkostninger. Det store bundlinjegennembrud kommer heller ikke i år, skriver han i en kommentar til regnskabet.

Omsætningen endte på 700 mio. kr. i kvartalet mod 859 mio kr. i det tilsvarende kvartal for et år siden. Ifølge estimater fra Bloomberg News fra to analytikere var der ventet en omsætning på 775,5 mio. kr. Driften målt på EBIT landede på 17 mio. kr. mod ventet 24,3 mio. kr. og 13 mio. kr. i andet kvartal 2021/22.

Per Hansen venter, at 2023/2024 nok bliver mere skuffende end sindsoprivende positivt.

- Forude venter svære markedsvilkår. Det kniber stadig med at tjene tilstrækkeligt med penge og måske venter der ekstra logistik omkostninger til at få transporteret varerne rundt til butikker og kunder (Det Røde Hav), påpeger Per Hansen.

Om nedpræciseringen af forventningerne af væksten til den "nedre ende af 0-9 pct." siger Nordnets investeringsøkonom, at det "stadig ikke er en brugbar strømpil":

- Og mon ikke investorerne allerede nu skal indstille sig på, at EBIT-margin også lander i den lave ende af 0-6 pct.-intervallet.

B&O valgte i regnskabet at fastholde forventningen til EBIT-marginen.

.\\˙ MarketWire