Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Feds Williams hælder lidt koldt vand på balancespekulationer

11/1 06:34

John Williams, som er chef for Federal Reserves afdeling i New York, har onsdag hældt lidt koldt vand på håbet om, at centralbanken snart vil nedtrappe sine kvantitative stramninger.

- I sin plan beskrev FOMC, at for at sikre en glat overgang, har den til hensigt at bremse eller stoppe faldet i størrelsen af balancen, når reservebalancerne er noget over det niveau, den vurderer, er på linje med tilstrækkelige reserver, sagde John Williams ifølge Bloomberg News onsdag i en tale.

- Indtil videre synes vi ikke at være tæt på det punkt.

"FOMC" står for "Federal Open Market Committee" og er centralbankens styrende renteudvalg.

Den seneste uge har ellers budt på små signaler om, at noget er under opsejling. Williams' beskrivelse af renteudvalgets diskussion kom først frem sidste onsdag i referatet af det seneste rentemøde i december 2023, og i weekenden udtalte direktørkollegaen fra Dallas, Lorie Logan, at tempoet i reduktionerne i balancen skal sættes ned, når Federal Reserves repofacilitet nærmer sig et "lavt niveau".

Et lavt niveau er af flere økonomer forudset til at blive en realitet en gang til sommer, og eksperterne i både Goldman Sachs og Bank of America har sidenhen spået, at reduktionen på for tiden 95 mia. dollar vil blive sat henholdsvis til maj og til april.

Goldman Sachs spår således en halvering af afløbet af på statsobligationer til maj fra 60 til 30 mia. dollar, mens Bank of America forudser en månedlig reduktion på 15 mia. dollar for statsobligationernes vedkommende fra april, indtil et fuldstændigt stop til juli.

Gennem pandemien købte centralbanken obligationer for omtrent 4650 mia. dollar, mens Federal Reserver sidenhen har reduceret porteføljen med cirka 1265 mia. dollar.

.\\˙ MarketWire