Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Chefstrateg: Amerikansk inflationsskuffelse dæmper håb om snarlig lempelse

11/1 14:55

En uventet stor opblussen i den amerikanske inflation og en mindre afmatning i kerneinflationen kan betyde, at markedet må se længere ud i fremtiden efter en lempelse af pengepolitikken i USA.

Det konkluderer Nykredits chefstrateg, Frederik Engholm, i en kommentar.

Den amerikanske inflation tiltog helt som ventet i december, men i noget større omfang end økonomerne havde regnet med.

I sidste måned af 2023 steg forbrugerpriserne 3,4 pct. på årsbasis, mens der var ventet en stigning på 3,2 pct. fra 3,1 pct. i november.

Imens aftog kerneinflationen ganske vist, men kun til 3,9 pct. fra 4,0 pct. Her var ventet en stigning i kerneforbrugerpriserne på 3,8 pct.

Den ugunstige udvikling ændrer ikke på, at inflationen bevæger sig i den rigtige retning, fastslår Frederik Engholm.

- Der er ingen tvivl om, at retningen i inflationen er nedad. Det foregår næsten per automatik, da en række komponenter stadig er påvirket af forbigående effekter, som gradvis forsvinder, skriver chefstrategen.

- Men bevægelsen nedad går ikke lynhurtigt, og flere underliggende mål arter sig ikke helt så pænt som tidligere. Samtidig synes økonomien at udvikle sig robust - det kan dæmpe Federal Reserves vilje til at lempe politikken - i hvert fald på kort sigt, pointerer han dog.

Inflationstallene for december ændrer heller ikke på, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, i år vil begynde at løsne sin pengepolitik. Spørgsmålet er i højere grad, hvornår startskuddet vil lyde.

Her mener Danske Banks chefanalytiker, Bjørn Tangaa Sillemann, at der selv med den tiltagende inflation er plads til at sænke renten første gang af i alt seks gange i marts.

.\\˙ MarketWire