Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens danske avisuddrag med Nordea, Parken og Vestas

12/1 06:47

BØRSEN

EKSPERTER: NYKREDIT ANTÆNDER PRISKRIG PÅ REALKREDIT

I en del år har realkreditinstitutternes bidragssats stået i stampe, men nu kan markedets priser få et spark nedad. Boligkunder i Nykredit kan se frem til billigere lån, og det lægger pres på konkurrenterne, vurderer eksperter. (Forside, side 6-7)

HØJERE INFLATION I USA END VENTET SENDER RENTER I VEJRET

Nye inflationstal fra USA viser, at der stadig er for meget fart på priserne til, at centralbanken sænker renten, vurderer økonomer. (Side 2)

VESTAS VIL BYGGE STOR FABRIK TRODS HAVVINDURO

Mens dele af havvindindustrien i øjeblikket er under hårdt pres, vil Vestas bygge en fabrik i Polen til selskabets største havvindmølle. Det sker på et tidspunkt, hvor havvindindustrien er udfordret. (Side 4)

RIVAL: NOVO ER DEN FØRSTE KONKURRENT, VI TÆNKER PÅ

Verdens mest værdifulde medicinalkoncern, amerikanske Eli Lilly, har solid respekt for danske Novo Nordisk, som anses som den primære konkurrent. (Side 8)

JAPANSKE AKTIER PÅ HØJESTE NIVEAU I 34 ÅR

Adskillige faktorer har været med til at skabe massiv medvind til japanske aktier, som aktuelt handler på det højeste niveau i flere årtier. (Side 10)

ANALYTIKERE: KRYPTOBØRSER STÅR OVER FOR NY KONKURRENCE

De nye bitcoin-fonde er billigere og mere tiltalende, mener analytiker, mens kryptodirektør afviser at få konkurrence. (Side 16)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

REALKREDITKÆMPE I OFFENSIVEN

Nykredit lægger et tungt pres på hovedkonkurrenterne Jyske Bank, Danske Bank og Nordea med sit seneste tiltag, som gør det billigere for 900.000 boligejere at være kunde i realkreditselskabet Totalkredit, der er ejet af Nykredit. (Forside, Side 6)

MILLIARDER AF KRONER PÅ VEJ TIL UDBYTTEJÆGERNE

Der er ingen grund til at fortvivle for udbyttejægerne blandt de mere end 800.000 danskere med investeringsbeviser. Udbytterne giver penge i lommen nu, men kan koste dyrt på sigt, hvis der ikke reinvesteres. (Side 3)

KINAS NYE INDUSTRIPOLITIK SKAL REDDE ØKONOMIEN - MEN KAN BETYDE EN NY HANDELSKRIG

Kinas præsident, Xi Jinping, har en plan for at skubbe gang i sit lands økonomi. Uheldigvis kan den sende Kina på kollisionskurs med Vesten. Men det kan dårligt være anderledes, landets mange problemer taget i betragtning. (Side 8-9)

BERLINGSKE BUSINESS

NORDEA FRAVALGTE HVIDVASKKONTROL: PRISEN VAR FOR HØJ

I årevis vidste man i Nordeas danske afdeling, at der var en betydelig risiko for, at især én kundegruppe i banken kunne finde på at misbruge den til hvidvask eller terrorfinansiering. Men trods åbenlyse risiko undlod Nordea at undersøge kunderne nærmere, da systemet var for dyrt. (Forside, 6-7)

PARKEN-FORMAND STOPPER EFTER DRAMATISK OPGØR MED STORAKTIONÆRERNE

Bestyrelsesformand Allan Agerholm stoppede pludselig onsdag i Parken, der ejer fodboldklubben FCK. Ifølge Berlingske skyldes det, at Agerholm mistede opbakning fra tre af ejerne. (Side 7)

.\\˙ MarketWire