Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ECB's Holzmann advarer mod at regne med rentenedsættelser i år

15/1 14:04

Trusler fra vedvarende inflation vil forhindre Den Europæiske Centralbank, ECB, i at sænke renten i år - selv om en recession ikke længere kan udelukkes.

Det vurderer direktøren for den østrigske centralbank, Robert Holzmann, der også er medlem af Den Europæiske Centralbank, i et interview ifølge Bloomberg News i forbindelse med World Economic Forum-topmødet i Davos, Schweiz.

Økonomien i euroområdet har skuffet for nylig og vil sandsynligvis vise, at embedsmændene for optimistiske, når resultaterne for fjerde kvartal er offentliggjort, vurderer han.

Samtidig risikerer geopolitiske konflikter - som den i Mellemøsten - at forstyrre forsyningskæder og energimarkeder og holde pres på priserne, som ECB ikke kan ignorere.

- Den geopolitiske trussel er steget. Og det, vi indtil nu har set fra houthierne - jeg tror ikke, det er slutningen. Det kan være optakten til noget meget mere bredt funderet, som vil påvirke Suez-kanalen og øge priserne der, siger Holzmann , der fortsætter:

- Vi bør slet ikke regne med rentenedsættelser i 2024.

Handlerne satser i øjeblikket på seks rentesænkninger af hvert et kvart point i løbet af i år startende i april, mens økonomerne venter fire med den første i juni.

Mandagens melding er meget i tråd med Holzmanns melding fra slutningen af december, hvor han sagde, at det var for tidligt at spekulere i rentenedsættelser.

Det er også på linje med topchef Christine Lagarde og cheføkonom Philip Lanes meldinger om, at det for tidligt at tale om at sænke renterne.


.\\˙ MarketWire