Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ECB's Herodotou ser snak om rentenedsættelser som for tidlig

15/1 14:51

Det er for tidligt for Den Europæiske Centralbank at overveje at sænke renten, nu hvor lønforhandlinger i de kommende måneder stadig er et vigtigt element for politikere at fordøje.

Det vurderer den cypriotiske centralbankchef Constantinos Herodotou, der også er medlem af ECB's styrelsesråd, ifølge mediet Econostream, skriver Bloomberg News.

- Meget mere data vil være tilgængelige i løbet af første halvdel af 2024, som er nødvendige for kalibrering af fremtidige beslutninger, siger han i et interview med Econstream.

- Enhver diskussion om tidspunktet og størrelsen af den første rentenedsættelse, samt tempoet for yderligere nedsættelser derefter, vil være for tidligt i øjeblikket og vil ikke udgøre en dataafhængig tilgang, fortsætter han.

Den cypriotiske centralbankchefs udsagn læner sig dermed også op af meldinger fra blandt andet den østrigske centralbankchef, Robert Holzmann, der mandag har været ude at advare mod at regne med rentenedsættelser i år.

.\\˙ MarketWire