Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Topchef i Norges oliefond ser lave investeringsafkast de næste par år

15/1 16:18

Norges godt 10.000 mia. kr. store statsfond - også kaldet Oliefonden - forbereder sig på en svag udvikling på markederne i de kommende år, da inflationspresset sandsynligvis vil fortsætte.

Det vurderer centralbanken Norges Banks investeringsafdelings chef, Ncolai Tangen i et interview med Bloomberg News på sidelinjen ved World Economic Forum-topmødet i Davos, Schweiz.

- Jeg tror, der er mere underliggende inflationspres, siger Nicolai Tangen, der fortsætter:

- Det kommer til at blive der i længere tid, og jeg tror, at de internationale centralbanker vil være meget forsigtige med at sænke renterne for hurtigt, fordi de har været for langsomme til at sætte dem op.

Oliefonden blev grundlagt i slutningen af 1990'erne for at investere Norges olie- og gasindtægter i udlandet, og fonden ejer i dag aktier i over 9000 virksomheder med en samlet ejerandel på cirka 1,5 pct. af alle aktier i verdens børsnoterede selskaber.

Yderligere har oliefonden også aktiver for mange milliarder i fastforrentede papirer, fast ejendom og vedvarende infrastruktur.

.\\˙ MarketWire