Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Rio Tinto ser stimulus fra Kina drive en gradsvis genopretning

16/1 09:55

Mineselskabet Rio Tinto, der er verdens største eksportør af jernmalm, ser øgede stimuleringsforanstaltninger i Kina, der driver den bredere økonomi ind i et gradvist opsving i år.

Kinas økonomi begyndte at vise tegn på at stabilisere sig tidligt i fjerde kvartal, da øgede udgifter til infrastruktur og produktion hjalp med at opveje langvarig svaghed i den problemramte ejendomssektor, meddelte Rio Tinto natten til tirsdag ifølge Bloomberg News.

Opsvinget i 2024 vil være drevet af øget vækst i andet halvår, mens ejendomssektoren forbliver svag, spår den britisk-australske minegigant.

Mens priserne på jernmalm lukkede 2023 med en stigning på cirka 20 pct., har de tabt omkring 8 pct. indtil videre i år på grund af vedvarende bekymringer om den svage kinesiske efterspørgsel såvel som landets modvindsramte ejendomssektor.

- Der er god efterspørgsel efter de materialer, vi producerer, og vores formål og langsigtede strategi giver mere mening end nogensinde, siger Rio Tintos danske topchef Jakob Stausholm i meddelelsen.

I fjerde kvartal faldt jernmalmproduktionen fra Pilbara-regionen i Australien med 2,2 pct. til 87,5 mio. ton, mens forsendelserne faldt 1,1 pct. til 86,3 mio. ton.

Kobberproduktionen steg 11 pct. til 146.200 ton, hvilket skuffer i forhold til Bloombergs konsensusestimat på 162.877 ton.

Der var ingen større overraskelser i den seneste rapport, og med forsendelser af jernmalm på linje med forventningerne, burde der være minimal bevægelse for konsensusindtjeningsforventningerne på vej ind i årsregnskabet næste måned, vurderer analytikerne Tyler Broda og Kaan Peker fra RBC Capital Markets ifølge Dow Jones Newswires.

På børsen i London kommer Rio Tinto-aktien tirsdag fra land med et lille plus på 0,1 pct. i 5445 pence.

.\\˙ MarketWire