Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nedturen for kinesiske aktier fortsætter - flere forhold trækker ned

18/1 07:09

De kinesiske aktier fortsætter ned torsdag oven på de skuffende økonomiske nøgletal, der blev offentliggjort onsdag.

Mange elementer presser i øjeblikket markedet.

- Dystre vækstudsigter, en hårdt presset bygge- og ejendomssektor, store problemer i den uregulerede kinesiske banksektor (shadow banking) og stigende tvivl om, hvor store finans- og pengepolitiske lempelser, der er udsigt til, skriver Nordea i en morgenkommentar.

Det brede kinesiske aktieindeks CSI300 faldt onsdag 2,2 pct., og torsdag dykker det yderligere 1,3 pct. De seneste 52 uger er det faldet 22,8 pct. - og 2024 er foreløbigt skudt i gang med et fald på 7,2 pct.

- De udenlandske investorer har i stor stil forlad de kinesiske aktiemarkeder det seneste år, hvilket har været medvirkende til at presse de kinesiske aktier yderligere, skriver Nordea.

I Hongkong er der torsdag kommet prop i faldet i Hang Seng-indekset, som onsdag dykkede 3,7 pct., men torsdag stiger 0,1 pct. Det seneste år er indekset nu faldet i underkanten af 30 pct.

Udviklingen for kinesiske aktier står i skærende kontrast til de amerikanske aktier. Det brede amerikanske S&P 500-indeks er det seneste år steget 20,6 pct.

.\\˙ MarketWire