Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Feds Harker vil lade anekdotiske tal fra distrikterne vejlede pengepolitikken

18/1 16:52

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, kan finde vigtig viden i anekdotisk information fra sine distrikter, der kan hjælpe med at fastsætte retningen for pengepolitikken.

De såkaldte bløde data, som chefen for centralbankens afdeling i Philadelphia, Patrick Harker, kalder dem, kan nemlig give indblik i den økonomiske udvikling tidligt i forløbet.

- Blød data hjælper ikke bare med bedre at forklare, hvad jeg kan se i de økonomiske opdateringer, men kan også give mig indblik i nyopståede problemer, der måske ikke fremgår i tallene før senere, skriver han i et opslag på distriktets hjemmeside ifølge Bloomberg News.

Blandt blød data er Beige Book, der baseret sig på anekdotiske beretninger fra lokale kontakter til Federal Reserves 12 afdelinger.

Den hårde data, som Patrick Harker kalder de offentliggjorte økonomiske statistikker, har hidtil vist, hvad centralbankchefens kontakter har informeret ham om tidligere i 2023.

- Min forventning er fortsat, at inflationen vil fortsætte med at aftage, i takt med at vi langsomt, men sikkert, bevæger os mod vores årlige mål på 2 pct., skriver han.

Ideelt vil Patrick Harker lade sig vejlede lige meget af de hårde og bløde data.

- Som altid er hård data kernen af, hvad jeg betragter som pengepolitik. Men jeg vil også gerne fortsætte med at lade mig vejlede ligeså meget af blød data, forklarer han.

Patrick Harker har ikke stemmeret i Federal Reserves pengepolitiske råd, FOMC, i år.

.\\˙ MarketWire