Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

GN-rival opjusterer men rammes af gevinsthjemtagning efter optur

23/1 11:38

Den schweiziske computerudstyrskoncern Logitech, der konkurrerer med GN's Audio-forretning, opjusterer forventningerne efter et bedre end ventet udvikling i oktober, november og december.

På børsen i Zürich får aktien en skidt modtagelse, da investorerne sender aktien ned med 7,3 pct. efter en fremgang på 34 pct. de foregående tre måneder.

Analytiker Jürgen Wagner fra finanshuset Stifel fremhæver opjusteringen, men bemærker også, at aktiens værdiansættelse var blevet for høj.

Hos det schweiziske finanshus Vontobel fremhæves også de bedre end ventede resultater, hvilket indikerer, at normaliseringen efter pandemien er ved at være slut, og at salget kan begynde at vokse igen i løbet af et par kvartaler.

I perioden, der udgør tredje kvartal af det forskudte regnskabsår, er salget faldet med 1 pct. til 1,26 mia. dollar, hvilket er over analytikerkonsensus indsamlet af Bloomberg News på 1,24 mia. dollar.

Der er positive overraskelser inden for stort set alle forretningsområder, hvilket blandt andet gælder for salget af gamingudstyr, keyboards og mus.

Bruttomarginen i kvartalet er på 42,3 pct. mod ventet 38,5 pct., mens indtjeningen før skat er landet på 235,1 mio. dollar mod ventet 187 mio. dollar.

For regnskabsåret 2023/2024 venter Logitech nu en negativ salgsvækst på 6-7 pct. mod tidligere ventet en negativ salgsvækst på 9-12 pct. Salgsprognosen opjusteres til 4,20-4,25 mia. dollar fra 4,00-4,15 mia. dollar. Her lød analytikerkonsensus på 4,21 mia. dollar.

- Vores teams eksekverede godt og fortsatte vores lange rekord med exceptionel produktinnovation, markedsandelsgevinster, stærk operationel disciplin og forsigtig økonomisk styring. Men vi vil ikke være tilfredse, før vi vender tilbage til toplinjevækst, udtaler topchef Hanneke Faber.

Ifølge Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank, kan udviklingen smitte positivt af på rivalen GN forud for regnskabet, der efter planen lægges frem 8. februar.

- Tilbagegangen for Logitech er blevet mere begrænset, end hvad man havde regnet med, og det stiller GN Audio i et bedre lys, siger han.

Han mener samtidig, at dagens fald til GN-aktien derfor i højere grad skal se i lyset af den generelle markedsudvikling, hvor de danske medicoaktier er ramt af en "sur stemning".

GN-aktien falder 2,4 pct. til 176,30 kr. tirsdag middag.

.\\˙ MarketWire