Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tryg-rival hæver priserne markant i privatforretningen i Norge

24/1 08:32

Efter et 2023 med omfattende vejrskader og høj inflation i skadesudgifterne har forsikringskoncernen Gjensidige massive prisstigninger på vej til kunderne på det norske privatmarked.

Der er tale om prisstigninger, der ligger over den forventede skadesinflation, fremgår det af Gjensidiges regnskab for 2023 onsdag morgen.

Tiltagene kommer efter et 2023, hvor skadesfrekvenserne på motor og ejendomme i den norske forretning steg med henholdsvis 11 og 5 pct. Dertil kan lægges en skadesinflation i 2023 på 6,5 pct. for motor og 4 pct. på ejendomme, oplyser Gjensidige.

Allerede i 2023 gennemførte Gjensidige kraftige prisstigninger for at kompensere for de dyrere skader. På motorforsikring lå den gennemsnitlige præmie per enhed i december 7,7 pct. over niveauet året før, og på ejendomme var stigningen på 5,7 pct.

Men yderligere pristiltag er iværksat for januar og februar 2024. På motor vil Gjensidige hæve de gennemsnitlige priser med yderligere over 10 pct., og på ejendomme sættes priserne op med yderligere 7-8 pct.

Gjensidige fortæller i øvrigt også, at det i 2023 har øget selvrisikoen på nogle dækninger - både på motor og husforsikringer.

Gjensidige er markedsleder på sit hjemmemarked med en samlet markedsandel på 26,4 pct. På privatmarkedet er den lidt mindre på 23,7 pct. Til sammenligning har danske Tryg en norsk marksandel på 14,8 pct. totalt og på 14,5 pct. på privatdelen.

.\\˙ MarketWire