Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk bekræfter eksplosioner nær skibe i Det Røde Hav

24/1 16:54

A.P. Møller Mærsk bekræfter, at to skibe på vej via Bab el-Mandeb strædet nord på mod Det Røde Hav er vendt om, efter at der har været eksplosioner i nærheden.

Episoden er tidligere onsdag blevet rapporteret af Reuters. Ingen er kommet til skade.

- Vi kan bekræfte, at de to skibe under amerikansk flag, Maersk Detroit og Maersk Chesapeake, var en del af en planlagt ledsagelse fra den amerikanske flåde til en nordgående transit af Bab el-Mandeb i dag.

- Undervejs rapporterede begge skibe, at de så eksplosioner tæt på, og den ledsagende amerikanske flåde opfangede også flere projektiler.  Besætningen, skibet og lasten er i sikkerhed og uskadt. Den amerikanske flåde har vendt begge skibe og eskorterer dem tilbage til Adenbugten, skriver rederiet.

Begge skibe opereres af det amerikanske datterselskab Maersk Line, Limited (MLL).

Lasten, der transporteres på skibene, omfatter last, der tilhører det amerikanske forsvarsministerium, det amerikanske udenrigsministerium, USAID og andre amerikanske regeringsorganer og er derfor beskyttet af den amerikanske flåde ved passage gennem strædet, oplyser Mærsk.

MLL har efterfølgende besluttet at suspendere sejladser i regionen indtil videre.

.\\˙ MarketWire