Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Sverige/DI: Økonomien steg lige netop i fjerde kvartal - tomgang i 2024 i vente

29/1 08:22

Den svenske økonomi voksede lige netop i fjerde kvartal af 2023, mens der for hele året var tale om en tilbagegang på 0,3 pct. i det svenske bruttonationalprodukt.

Det står klart mandag morgen, hvor der fra Sverige er fremlagt den sidste BNP-opgørelse for 2023.

Og det har været et svært år for den svenske økonomi, konstaterer Dansk Industris cheføkonom, Allan Sørensen.

- Fy fan! 2023 var et utroligt skidt år for svensk økonomi. Den høje inflation og de stigende renter har været hård ved væksten i Sverige, siger han i en kommentar.

Den svenske økonomi voksede i fjerde kvartal med 0,1 pct., hvilket var noget lavere end de 0,3 pct., som økonomerne ifølge Bloomberg News havde ventet, men dog en fremgang fra en flad vækst i tredje kvartal.

Også i 2024 vil den svenske økonomi være udfordret, vurderer Allan Sørensen.

- Svensk økonomi vil køre i tomgang i 2024. Vi skal frem til 2025, før der er udsigt til fremgang på den anden side af Øresund.

De høje renter, der har medvirket til at presse de svenske forbrugere, ventes dog også at blive skruet ned i år, skriver Sydbanks seniorøkonom Kim Blindbæk.

- Vi forventer faktisk, at renten vil blive sænket i løbet af 2024 med omkring ét pct.point. Det kan give en saltvandsindsprøjtning til den svenske økonomi, fremgår det af en kommentar.

Torsdag afslutter den svenske centralbank, Riksbanken, sit rentemøde. Her er ventet en fastholdt rente på 4,0 pct.

.\\˙ MarketWire