Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Demant får løftet kursmål med 6 pct. af DNB forud for regnskab

29/1 11:17

Kursmålet for aktien i Demant er fredag blevet løftet med 6 pct. til 355 kr. fra førhen 335 kr. af DNB Markets, der venter, at den danske høreapparatkoncern vil klare sig bedre end høreapparatmarkedet generelt.

Yderligere venter analytiker Rune Majlund Dahl, at Demants topprodukt, Oticon Real, vil tage yderligere markedsandele med støtte fra gunstige markedsforhold.

Analytikeren fastholder den positive anbefaling "køb", viser en analyse forud for regnskabet for 2023, der præsenteres den 6. februar.

Her venter Rune Majlund Dahl mindre fokus på resultaterne for andet halvår af regnskabsåret og mere på prognosen for 2024.

DNB's forventer, at den danske høreapparatproducent vil spille ud med en forventning om en organisk omsætningsvækst på 3-7 pct. Opkøb ses give cirka 2 pct.point medvind for omsætningsvæksten, mens valutaeffekten ses give modvind på cirka 1 pct.point.

Prognosen for driftsindtjeningen målt på EBIT venter DNB vil lyde på 4400-4800 mio. kr., hvilket vil være en fremgang fra finanshusets estimat for 2023 på 4200 mio. kr.

Analytikeren venter en genopretning af detailmarkedet i 2024.

- Vi forventer, at selskabet vil fremhæve en svag detailudvikling i nøglelande som Frankrig, Tyskland og Kina i 2024, med forbedringer, der forventes for de to førstnævnte i 2024, men fortsat usikkerhed i Kina, drevet af svage forbrugere tendenser, skriver DNB.

Der ses også frem mod kapitalmarkedsdagen den 12. marts, hvor DNB venter et dyk ned i de forskellige forretningsenheder.

Demant-aktien ligger mandag formiddag med et fald på 0,6 pct. i 314 kr.

.\\˙ MarketWire