Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

IMF ser lysere på verdensøkonomien men eurozonen halter

30/1 14:45

Den Internationale Valutafond, IMF, har løftet sin vækstprognose for verdensøkonomien. Det sker med henvisning til en mere robust udvikling i USA og en række økonomiske stimuliprogrammer i Kina, der skal sætte skub i væksten. Derimod halter udviklingen i eurozonen, viser rapporten.

Mere specifikt venter IMF nu, at verdensøkonomien vokser 3,1 pct. i år mod ventet 2,9 pct. i IMF's forrige prognose fra oktober.

Og flere faktorer har da også ændret sig til det positive i løbet af de seneste tre måneder.

- Inflationen er på vej ned, og de første rentesænkninger er rykket tættere på. Højere købekraft og lavere renter vil forhåbentlig sparke lidt mere liv i det globale opsving i løbet af 2024 og 2025, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri.

I USA forudser IMF nu en fremgang i bruttonationalproduktet på 2,1 pct. i år mod tidligere 1,5 pct. Forventningerne til den kinesiske økonomi er løftet til en vækst på 4,6 pct. fra tidligere estimeret 4,2 pct. Derimod har IMF sænket sin prognose for væksten i eurozonen til 0,9 pct. fra tidligere forudset 1,2 pct.

- Europa vil også i 2024 have svært ved at få sat fart på væksten, konstaterer Allan Sørensen.

Han peger dog på, at det lysner lidt i 2025, hvor eurozonens økonomi ventes at vokse med 1,7 pct.

Globalt venter IMF i øvrigt uændret en vækst på 3,2 pct. næste år.

.\\˙ MarketWire