Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ambu er kommet godt fra start i 2023/24 - sværere sammenligninger venter, mener Danske

31/1 10:39

Medicoselskabet Ambu præsterede over forventning på samtlige regnskabslinjer i første kvartal. En fraværende opjustering betyder ifølge Danske Bank, at den med større sandsynlighed vil lande i andet kvartal af 2023/24.

Det skriver analytikerne Christian Ryom og Thomas Bowers, efter at Ambu tirsdag gjorde status for første kvartal.

Ambu indledte sit forskudte regnskabsår 2023/24 med et stærkt regnskab, der bød på højere organisk vækst og en bedre indtjening, end analytikerne på havde ventet.

Fremgangen på 14 pct. organisk var i særdeleshed drevet af Ambus vækstben, Endoscopy Solutions, der leverede en organisk vækst på 25 pct. Driftsmarginen landede på 10,0 pct. i kvartalet.

Den samlede udvikling var drevet af en højere omsætning, procentvise lavere omkostninger og så et let sammenligningsgrundlag.

Netop sammenligningsgrundlaget kan ændre sig i de kommende kvartaler fra at give medvind til modvind.

- Ambu står foran sværere sammenligningsgrundlag fra andet til fjerde kvartal, og vi venter derfor, at den organiske vækst vil aftage til 9-11 pct. over de kommende kvartaler, hvilket vil løbe op i cirka 11 pct. - højere end årsforventningerne på 7-10 pct., skriver Danske Bank.

Dertil venter bankens analytikere trods højere driftsomkostninger, at Ambu vil realisere en driftsmargin, EBIT, i de kommende kvartaler på 9-12 pct. For året vil det udgøre en EBIT-margin på 10,2 pct.

Ambu fastholdt tirsdag sine forventninger til 2023/24 om en organisk vækst på 7-10 pct. og en indtjeningsgrad på 8-10 pct.

Kursmålet er løftet til 125 kr. fra 115 kr., mens anbefalingen "hold" gentages.

Ambu falder onsdag 5,2 pct. til 111,90 kr. efter en fremgang på 6,5 pct. tirsdag.

.\\˙ MarketWire