Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DSV ser faldende driftsresultat i 2024

1/2 07:58

Transport og logistikkæmpen DSV venter faldende driftsindtjening i år, hvor midtpunktet af prognosen også ligger betydeligt under analytikerprognosen.

DSV venter i 2024 at lande et driftsresultat (EBIT) før særlige poster på 15-17 mia. kr.

Det fremgår torsdag morgen af selskabets regnskab for fjerde kvartal 2023.

Midtpunktet for prognosen er 1 mia. kr. under analytikerprognosen indsamlet af selskabet selv på 16,96 mia. kr. og det er også under sidste års driftsresultat (EBIT) før særlige poster på 17,7 mia. kr.

- Udsigterne forudsætter en global BNP-vækst på omkring 3 pct. i 2024, og at markederne for luft- og søfragt vil vokse 3-4 pct. i 2024.

I den store luft- og søfragtsdivision sigter DSV mod en rentabel vækst , over markedsvæksten, men det pointeres, at selskabets strategiske vækstinitiativer muligvis kun har en gradvis effekt i 2024.

For vejdivisionen Road venter DSV et fladt eller lavvækst marked, mens markedet for kontraktlogistikdivisionen Solutions forventes at se højere vækstrater i 2024.

- Vi fortsætter med at overvåge aktiviteten tæt på tværs af vores organisation og justerer kapacitet og omkostningsbase i overensstemmelse hermed, skriver DSV.

Der flages også for, at det geopolitiske og det makroøkonomiske miljø fortsat er usikkert, og at uforudsete ændringer derfor kan påvirke de finansielle resultater.

.\\˙ MarketWire