Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

UK: Bank of England fastholder renten på 5,25 pct. - pund styrkes

1/2 13:25

Bank of England valgte torsdag på sit møde i den monetære komite helt som forudset at fastholde sin ledende rente på 5,25 pct.

Beslutningen var dog ikke enstemmig, men seks ud af ni medlemmer af den pengepolitiske komite støttede beslutningen om at holde renten i det højeste niveau i 16 år.

Af de tre afvigere anbefalede de to en rentestigning på 25 basispoint til 5,50 pct., mens den tredje anbefalede at sænke med 25 basispoint.

Pilen synes dog at pege nedad for den ledende rente, hvilket bankens pengepolitiske komité udtrykker i form af den ventede rentebane fremadrettet.

Banken ser nemlig renten falde fra 5,25 til omkring 3,25 pct. ved udgangen af prognoseperioden, hvilket er næsten 1 procentpoint lavere i gennemsnit end i novemberrapporten, skriver Bank of England.

Men rentenedsættelserne vil måske ikke komme så tidligt, som markedet venter, rapporterer Dow Jones. Det kan være forklaringen på, at det britiske pund efterfølgende er blevet styrket en smule.

En halv times tid efter renteannonceringen skal der 8,73 kr. til et pund mod 8,71 kr. før kl. 13.

.\\˙ MarketWire