Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danske Banks omkostninger presses op af engangsomkostninger siger topchefen

2/2 12:17

Danske Bank har fokus på omkostningerne, der gennem flere år har ligget for højt. 2024 ser umiddelbart heller ikke ud til at få banken i mål på den finansielle strategi, der rækker frem til og med 2026.

I 2024 ventes udgiftsposten at være 26-26,5 mia. kr. mod analytikernes forventning på 25,5 mia. kr. og 25,4 mia. kr. i 2023.

Men bankens topchef, Carsten Egeriis, har en forklaring parat:

- Der er jo to indgangsposter i år. En i forbindelse med, at vi flytter cirka 7000 medarbejdere til et nyt domicil her i København. Og det andet er, at vi har nogle engangsomkostninger relateret til salg af vores privatkundeforretning i Norge, siger han og fortsætter:

- Trækker du de engangsposter fra, altså omkring 600 mio. kr., så ligger vi spot on, i forhold til hvor analytikerne er.

Danske Bank kom i sommer med finansielle mål, der løber frem til og med 2026. Og banken skal både have løftet indtjeningen og bragt sin omkostningsprocent ned.

Mens egenforrentningen skal nå op på 13 pct., skal omkostningerne som andel af indtægterne reduceres til omkring 45 pct.

- I dag ligger vi med en omkostningsprocent på 48-49 - og vores plan er at komme ned omkring de 45 pct i 2026. Og den plan og den guidance, vi giver, bakker op om de planer, siger Carsten Egeriis.

Danske Bank drosler ned på udgifterne til compliance, der har været oprustet i forbindelse med blandt andet hvidvasksagen.

- Det er jo faktisk ret markant, at vi kan reducere vores omkostninger fra oprydningsarbejdet. Det drejer sig om cirka 1 mia. kr. i faldende omkostninger i år.

- Oven i investerer 1 mia. kr. end sidste år, hvor vi investerer i digitalisering, bæredygtighed og rådgivning i takt med vores den strategi, siger Carsten Egeriis.

.\\˙ MarketWire